Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Ana Horvat o sudbini projekta www.digitalne-knjige.com

06.11.2008.
u 17:01

Kao autorica projekta portala www.digitalne-knjige.com ograđujem se od onoga što on danas jest – izuzevši prvo kolo ljubavne lirike hrvatskih pjesnika čiji sam izbor sastavila i potpisala – zbog svega onoga što Nenad Grbac sada objavljuje s namjerom pribavljanja novca. Na internetu me proglasio bolesnom, a digitalne knjige poezije eminentnih hrvatskih liričara nalikuju štandu sa starim knjigama na Jakuševcu! – piše nam pjesnikinja i aktivistica za zaštitu životinja Ana Horvat.

Ona je, nema tome godinu dana, s informatičarom Nenadom Grpcem, kao tehničkom osobom, pokrenula specijaliziranu stranicu za hrvatsku poeziju s koje su zaljubljenici u stihove mogli “skinuti” knjige pjesama naših pjesničkih velikana. Posjet je iz dana u dan bio sve veći, stranica je dobila na popularnosti, najavljeni su novi prilozi.

No, čini se da projekt nije više ono što je ona htjela, a osoba zadužena za tehničku podršku preuzela je uredničku ulogu.
- Osjećam se i bijedno i izigrano i bespomoćno - kaže A. Horvat, koja Grpca optužuje za niz kriminalnih djela, kojeg je i prijavila policiji za krađu i prijetnje smrću radi iznuđivanja novca.

Umjesto da pusti na internet drugo kolo izabrane ljubavne lirike, Ana je bila – veli – “iz straha” prisiljena povući prijavu na natječaj Gradskog ureda za kulturu za dodjelu sredstava za svoj projekt.

- Novinari su me usrećili dajući medijsku podršku projektu pjesništva na internetu, ali on, nažalost, više ne postoji i rado bih da se to zna i da se ni na koji način ne povezuje sa mnom i mojim radom - izjavljuje Ana Horvat.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije