Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštaj od Splita

Almira Osmanović: Odlazim sretna i ponosna na ono što ostavljam

almira osmanovic
Mario Buličić
24.10.2012.
u 16:56

Novi intendant Bilić sa sobom u Split dovodi Dinka Bogdanića kao baletnog ravnatelja

Nakon što je Tonči Bilić izglasan za novog intendanta HNK Split, Almira Osmanović je iskoristila sinoćnju baletnu predstavu da bi se oprostila od publike i od ansambla kojem je bila na čelu prošlih deset godina i s kojim je, opća je ocjena, preporodila i dala silan novi zamah baletnoj umjetnosti u Splitu.

Naime, već je otprije poznato da novi intendant sa sobom u splitski HNK dovodi i novu ekipu u kojoj bi ravnatelj Baleta trebao biti Dinko Bogdanić, a ravnatelj drame Jasen Boko. Doduše, Bilić za sada čini se nema zamjenu za Ivicu Čikeša koji ostaje ravnatelj Opere.

Kao najaktivniji i najuspješniji ansambl HNK proteklih godina, splitski je Balet i ove jeseni otvorio novu splitsku kazališnu sezonu izvedbom dviju jednočinki koje su svoju premijeru imale ove godine na Splitskom ljetu na pozornici u čudesnom ambijentu Sustipana. Riječ je o "Neostvarenom susretu" Ljiljane Gvozdenović na glazbu Petra Iljiča Čajkovskog te o novoj snažnoj koreografiji Milka Šparembleka na glazbu i siže "Čudesnog mandarina" Bele Bartoka.

Nakon sinoćnje predstave Almira Osmanović je izašla na pozornicu i zahvalila publici i ansamblu na potpori svih ovih godina te dobila ovacije. Prepuno emocija bilo je i kasnije druženje s ansamblom, kazališnim djelatnicima i sada već također bivšim intendantom Duškom Mucalom u svečanom predvorju. Hrvatska nacionalna baletna prvakinja uputila je svom ansamblu oproštajne riječi i preko facebooka gdje je napisala:

- Svemu dođe kraj,pa tako i mome šefovanju u Splitskom baletu! Moram priznati da ni u najluđem snu nisam mislila da ću tu dužnost obnašati čak punih 10 god... Bilo je divno, uživala sam i odlazim sretna i ponosna na ono što ostavljam!!! Dragi moji, neka vam je sa srećom i ubuduće!!
Voli vas vaša "šefica".

 

Komentara 1

M3
Miške 3
06:27 25.10.2012.

Gospođa Almira, ako vam to nešto znači, vašu upornost i rad isticali smo kao uzor našoj djeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije