Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pijanistička nada

Aljoša Jurinić ušao u četvrtfinale prestižnog Van Cliburn natjecanja

Aljoša Jurinić
Foto: Martina Popovčić/PIXSELL
1/3
30.05.2017.
u 12:40

Kvalifikacije su se održavale u nekoliko svjetskih gradova, a Jurinić je pred putujući žiri izašao prošle zime u Budimpešti

Nakon plasmana među desetero finalista Chopina 2015. u Varšavi i petog mjesta na Natjecanju kraljice Elizabete 2016. u Bruxellesu, hrvatski pijanist Aljoša Jurinić u pohodu je na još jedan veliki trofej.

Na Van Cliburnu, najvećem američkom i jednom od pet najzahtjevnijih, najvažnijih i najprestižnijih pijanističkih natjecanja u svijetu, Aljoša Jurinić plasirao se u četvrtfinale. Nakon kvalifikacija koje su se održavale u nekoliko svjetskih gradova, a Jurinić je pred putujući žiri izašao prošle zime u Budimpešti, hrvatski se pijanist našao među tridesetero glazbenika pozvanih u Fort Worth u Teksasu, rodni grad slavnog američkog pijanista Vana Cliburna.

Odsviravši svoj recital u prvom krugu, u nedjelju kasno navečer Jurinić se našao na popisu imena dvadesetero pijanista plasiranih u četvrtfinale. Na internetu su dostupni izravni prijenosi i snimke nastupa svih natjecatelja, a Jurinić na pozornicu ponovo izlazi u srijedu u 4.25 ujutro po hrvatskom vremenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije