Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADVENT U GUNJI

Adventsko-božićni koncert duhovne glazbe pod nazivom „Veselje ti navješćujem“

gunja
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/2
15.12.2015.
u 09:00

19.12.2015. u 18 sati - Sportska dvorana OŠ Antuna i Stjepana Radića, ulica M.Krleže 55, Gunja

Ove godine, najljepša „adventsko-božićna priča“ počinje u Gunji. Nakon velike poplave, stradanja, borbe za životom i spašavanjem domova, godinu dana poslije, možemo reći da se Gunja vratila u normalu zahvaljujući mnogim institucijama i ljudima koji su pokazali suosjećanje za ljude u nevolji. Gunja je svoje teške trenutke preživjela zahvaljujući zajedništvu! Vođen upravo zajedništvom, g.Hrvoje Lucić, načelnik općine Gunja pokrenuo je inicijativu za održavanjem adventsko-božićnog koncerta. Naime, zajedništvo okupljenih pjevača iz svih dijelova Hrvatske svojom će duhovnom glazbom donijeti radost i veselje svih stanovnicima Gunje i susjednih mjesta kao duhovna priprema rođenja malenog Božića. Vođeni tom mišlju, koncert je dobio ime „Veselje ti navješćujem“.

Na koncertu kojem su voditelji gđa. Tanja Popec i g. Petar Bilobrk sudjeluje preko 130 sudionika. Tu su mnoga poznata imena duhovne glazbene scene poput Željke Marinović i Tajane Šarić iz Zagreba, Damira Topića iz Siverića kraj Drniša, VIS Familias iz Osijeka, mladog glazbenika Zvonimira Kalića iz Vrpolja kraj Đakova. Posebno zadovoljstvo nam čine mladi iz župe Uznesenja BDM iz Stenjevca i župe Rođenja BDM iz Borovja i Savica Šanci iz Zagreba koji su se za ovu prigodu, spojili u jedan zborpod nazivom „Marijin Izvor Radosti“ od 40 pjevača i svirača pod ravnanjem gđe. Dalije Mock. Oni će pratiti mnoge soliste te će imati svoj poseban glazbeni blok. Nastupaju i dječica iz OŠ Antuna i Stjepana Radića iz Gunje zajedno s djecom posebnih potreba iz udruge Zvjezdice. Ljubitelje narodnih napjeva i folklora oduševit će pjevači i plesači iz Kulturno-umjetničkog društva Graničari iz Gunje. Karakter koncerta je humanitaran. Svi dobrovoljni prilozi prikupljeni na koncertu idu u korist prvog dječjeg vrtića u Gunji.

Medijski pokrovitelji koncerta su: Hrvatska radiotelevizija, Radio Marija, Hrvatsko Društvo Skladatelja– ZAMP, Večernji list i mnogi drugi. Svima od srca zahvaljujemo!

Pozivamo sve ljude dobre volje da budu dio našeg zajedništva 19.12.2015. s početkom u 18 sati u sportsku dvoranu OŠ Antuna i Stjepana Radića, ul.Miroslava Krleže 55 u centru Gunje. Ulaz je besplatan!

Dobro nam došli dragi prijatelji!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije