Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25 godina montažstroja

A gdje je revolucija, stoko? U Beogradu, pa u Zagrebu

Montažstroj
Foto: Montažstroj
08.01.2015.
u 11:30

Autori propituju nasljeđe društvenog bunta koji je osamdesetih iznjedrio glazbeni "Paket aranžman" i jugoslavenski novi val

Nakon praizvedbe na otvaranju beogradskog BITEF-a, gdje je dobila Specijalnu nagradu festivalskog žirija, predstava "A gdje je revolucija, stoko?" kolektiva Montažstroj hrvatsku će premijeru imati 15. siječnja u Zagrebačkom kazalištu mladih, s repriznim izvedbama 16. i 17. siječnja. Predstava, kojom Montažstroj zaokružuje obilježavanje 25. godišnjice svoga postojanja, govori o taštini i licemjerju i nedosljednosti u društvu u kojem je osnovna vrijednost novac te propituje suvremenu "komodifikaciju" društvenog bunta koju je iznjedrio glazbeni album "Paket aranžman" i jugoslavenski novi val iz 80-ih godina.

Beogradska "Politika" nazvala ju je "sjajno promišljenom i eksplozivno izvedenom predstavom", dok "Novosti" pišu o "predstavi prštave energije, socijalnog ogorčenja i umjetničkog bunta". Zagrebačka premijera počet će u 20 sati.

>>Montažstroj zapošljava!

>>Montažstroj izvodi performans Uzorak na Staru i Novu godinu

Komentara 6

Avatar Rin-Tin-Tin
Rin-Tin-Tin
23:49 09.01.2015.

Šteta što nakon gostovanja po ranim kazalištima Montažstroj nećemo vidjeti u Spaldiumu u Splitu ili na Gospinom polju u Dubrovniku! Ili na TV-u a može i na Jubitu!

Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
21:33 17.01.2015.

sisama u revolciju

MN
Mister No 978
08:49 09.01.2015.

Svud je stoka za revoluciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije