Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

50.-ta jubilarna izvedba predstave 'Junaci Pavlove ulice'

ZKM
Foto: ZKM
1/2
26.03.2019.
u 14:43

U srijedu 27. ožujka 2019. u 11 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih

Profesionalna izvedba polaznika Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih koju su odgledali školarci brojnih hrvatskih osnovnih škola, došla je do jubilarne 50. izvedbe i poklapa se sa Svjetskim danom kazališta. Čestitamo!

Ferenc Molnar

JUNACI PAVLOVE ULICE

redateljica: Lea Anastazija Fleger

dramaturginja: Nikolina Rafaj

predstava Učilišta ZKM

Jedan od najpoznatijih i najčitanijih dječjih romana Ferenca Molnára 'Junaci Pavlove ulice' preveden je na mnoge svjetske jezike i smatra se jednom od najboljih knjiga za djecu. Priča je zasigurno utjecala na odrastanje generacija i generacija. Na popisu je obaveznih lektira u školama. U režiji mlade redateljice Lee Anastazije Fleger i mlade dramaturginje Nikoline Rafaj ova je priča uprizorena na sceni Miška Polanca s polaznicima Učilišta ZKM.

Pregršt je događaja, lica, lokacija, izmjena atmosfera i motivacija. Idealna priča za izrazito dinamičnu dječju predstavu.

Foto: ZKM

Djeca (publika) se poistovjećuju s pričom. Glavna lica komada istih su godina kao i oni. Igraju se na isti način, imaju iste dječje probleme, misle na isti ili sličan način, generacijski su im bliski.

Učilište ZKM-a suradnjom s mladim profesionalnim redateljima i dramaturzima želi zadržati kvalitetu predstava za djecu i mlade u kojima igraju djeca, a koje su namijenjene njihovim vršnjacima, a ovom je predstavom ujedno obilježeno 70 godina Zagrebačkog kazališta mladih.

Iako vrijeme u kojem živimo djeci i mladima nudi različite sadržaje za provođenje slobodnog vremena, oko 1400 polaznika Učilišta ZKM-a potvrđuju da je interes mladih za scensko stvaralaštvo i živ kontakt s publikom još uvijek velik i nezamjenjiv.  Birajući stvaralačko samoostvarenje, djeca i mladi izrastaju u ponosne građane Zagreba koji će uskoro oblikovati kulturnu sliku našega grada. Odgoj uz pomoć umjetnosti zasigurno pridonosi kulturnom razvoju našega grada, a polaznici Učilišta i njihova publika izrastaju u osvještenu, redovnu publiku zagrebačkih kazališta i ostalih kulturnih događanja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije