Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost u Gavelli

50. izvedba predstave "Tri sestre"

Scena iz predstave
Foto: Arhiva Gavella
07.06.2016.
u 11:54

Predstava je 2014. godine osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu, a Jelena Miholjević je za ulogu Olge osvojila nagradu "Vladimir Nazor" te je proglašena najboljojm glumicom kazališta "Gavella" u sezoni 2013/14

Večaras kazalište "Gavella" pedeseti put izvodi svoju hot-predstavu  "Tri sestre" A.P. Čehova, u režiji Slobodana Unkovskog. Vječna drama o čežnji za srećom i drugačijim životom, slojeviti klasik o neuzvraćenim ljubavima, potisnutim emocijama i neizgovorenim mislima, odbija moralizirati, optuživati ili propovijedati, već radije nastoji razumjeti čovjeka, nepostojanog u svojim slabostima i vrlinama. Oživjeti na sceni Čehovljevu prisnost, toplinu, duhovitost i svakodnevnu tugu, ni redateljski nije nimalo lak zadatak, a ovaj put "za kormilom broda" makedonski je redatelj Slobodan Unkovski, koji je tijekom svoje izuzetno bogate karijere postavio stotinjak predstava, te je jedan od najuspješnijih i, nedvojbeno, najnagrađivanijih redatelja u regiji.

U predstavi čiju scenografiju potpisuje Branko Hojnik, kostimografiju Marita Ćopo igraju: Ozren Grabarić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Miholjević, Dijana Vidušin, Anja Đurinović, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Hrvoje Klobučar, Živko Anočić, Filip Šovagović, Biserka Ipša, Ingeborg Appelt, Filip Vidović i Matija Čigir.

Predstavu je do sada (premijera je bila  u siječnju 2014.) pogledalo više od 14 tisuća ljudi, a gostovala je u  Puli, Ljubljani, na festivalu MOT u Skopju te u Užicama na "Festivalu bez prijevoda". Riječ je o nagrađivanoj predstavi koja je u 2014. godini osvojila Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu, a  Jelena Miholjević je za ulogu Olge osvojila nagradu "Vladimir Nazor" te je proglašena najboljojm glumicom kazališta "Gavella" u sezoni 2013/14., u odabiru žirija "Gavella i Europlakat Faira".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije