Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Nek nam zemlja svima bude dom"

19.međunarodni Naj,naj,naj festival o prihvaćanju različitosti i očuvanju planeta Zemlje

Naj,naj,naj festival
15.04.2019.
u 12:28

Ovogodišnji Festival obilježit će prvi dolazak kazališta iz Afrike.

U pet festivalskih dana za vrijeme proljetnih školskih praznika, od 24.-28. travnja, vidjet ćemo devet besplatnih predstava. Od njih je šest domaćih u izvođenju kazališta domaćina GK Žar ptica, GKL Split, GKL Rijeka, Kazalište lutaka Zadar, Kazališna družina Pinklec, Kotar teatar i Mala scena. Iz inozemstva dolaze tri kazališta i to iz Gruzije, Austrije i Ugande.

Ovogodišnji Festival obilježit će prvi dolazak kazališta iz Afrike. Iz Kampale, glavnog grad Ugande, stiže nam Blac Anthem Theatre Company s gorućom temom o zaštiti zemlje i mora od invazije plastike, u njihovoj istoimenoj predstavi Plastika. Neverbalna glumačko-plesna predstava govori o troje prijatelja koje je jedna plastična vrećica nagnala da s njom otputuju u negostoljubivi svijet plastike. Plutajući u svom afričkom ritmu među bocama i vrećicama, odaslat će nam najjasniju poruku kako je biti živo biće u svijetu plastike. Predstavu će moći pogledati i svi koji 27. 4. u 12.30 budu u parku Zrinjevac, na manifestaciji obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Svaka predstava na svoj način potiče na razmišljanje o našem mjestu na planeti Zemlji, različitosti i prihvaćanju drugih pogotovo kad je riječ o izbjeglicama. 19. međunarodni Naj,naj,naj kroz radost kazališnog druženja sve ih objedinjuje pod tematskom poveznicom "Nek nam Zemlja svima bude dom".

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije