Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

19. Dani Kreše Golika, poznatog hrvatskog redatelja

Dani Kreše Golika
Foto: Promo
1/6
17.05.2023.
u 12:11

U općini Fužine proslavite 19. Dane Kreše Golika, poznatog hrvatskog filmskog i TV redatelja uz atraktivan program kada će se održati i premijera filma „Sjećanja na Krešu“.

Golik je u stvaralačkoj karijeri koja je trajala pet desetljeća između kasnih 1940-ih i kasnih 1980-ih režirao niz kritički hvaljenih igranih filmova i televizijskih serija, radeći gotovo isključivo u zagrebačkim produkcijskim kućama Jadran Film, Zagreb Film i Croatia Film. Smatra se jednim od najvažnijih redatelja hrvatske kinematografije, a njegova komedija iz 1970. "Tko pjeva zlo ne misli" često se imenuje najboljim hrvatskim filmom ikada napravljenim.

Foto: Promo

U programu u četvrtak, 18. svibnja od 9 sati na rasporedu su prezentacija filmskih radionica za djecu i mlade te filmska nastava pod palicom Hrvatskog filmskog saveza te izvedba učenika Osnovne škole Ivanke Trohar pod mentorstvom profesore Davora Kauzlarića "O Danima Kreše Golika. Program u četvrtak održava se u OŠ Ivanke Trohar u Fužinama. U petak, 19. svibnja od 18 sati u Domu kulture u Fužinama sudionici će uživati u premijeri filma „Sjećanja na Krešu“, autora Rasima Karalića. Film su produkcijski realizirali Vis Videostudio i Filmska družina Kreše Golika. 19. Dani Kreše Golika održavaju se organizaciji Općine Fužine, udruge Dr. Franjo Rački, OŠ Ivanke Trohar i Ureda za turizam Općine Fužine.

Preporučuje se svakako u Fužinama posjetiti špilju Vrelo, uživati u šetnjama uz jezera Bajer i Lepenicu gdje vas očekuje istinski labuđi ples te nesputana igra sramežljivih patkica. Šetnja do vrha vidikovca Preradović nagradit će vas impresivnim pogledom na jezero Bajer, Fužine, Ličko polje i obližnje planine. Dakako, vožnja turističkim vlakićem oduševit će male i velike, a posebno ako planirate posjet poznatom izletištu Šumska bajka gdje možete iz neposredne blizine uživati u pogledu na divlje životinje, malo lane, jelena, srnu i divlje svinje.

Više informacija o bogatom programu i ostalim preporukama za izlete potražite na Facebook stranicama Ureda za turizam Općine Fužine @tfuzine.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije