Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Perforacije u Zagrebu

150 metara tračnica za nebo nad Zrinjevcem

perforacije
26.06.2014.
u 15:07

Na mobilnoj instalaciji publika se može izležavati i uživati u smirujućem pogledu na krošnje platana

Večeras u 18 sati na Zrinjevcu počinje zagrebački segment festivala Perforacije. Britanski umjetnik Graeme Miller za tu je priliku iz Velike Britanije dovukao 150 metara tračnica po kojima se lagano kreću platforme na kojima se publika može izležavati i uživati u smirujućem pogledu na nebo i krošnje platana u samom središtu grada. Nakon doživljaja takvog, za 90 stupnjeva izokrenutog Zrinjevca, publika može produžiti u obližnji Zagrebački plesni centar, gdje u 20 sati koreografkinja Martine Nevistić predstavlja svoj solo projekt "Luna Malekova". U petak s jednom ulaznicom možete posjetiti dva događanja u Studentskom centru – predstavljanje suradnje braće Sinkauz, I. M. Klifa i japanske koreografkinje Mikiko Kawamura pod naslovom "To nismo mi, to je samo staklo", te atraktivnu predstavu "Dyad" njemačko-talijanskog dua VestAndPage. Među 24 izvedbe domaćih i stranih izvođača, ističe se i siloviti nastup transumjetnika Heather Cassils u subotu, kao i nezaobilazna Noć performansa te iste večeri. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije