Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
centar silver

Prilika da socijalizirate pse i naučite ih da budu pomagači

06.08.2014., Zagreb - Tanja Janes iz Centra za rehabilitaciju Silver ištenad koja treba obitelji za socijalizaciju Photo: Anto Magzan/PIXSELL
22.08.2014.
u 12:50

Obitelji koji žele postati privremeni udomitelji moraju biti iz Zagreba ili okolice, a sve detalje mogu dobiti i na broj 2394 450

U Centru za rehabilitaciju Silver ljeto je donijelo puno štenadi. Za neke još nisu pronađene obitelji u kojima će odrastati i socijalizirati se.

–Trenutačno osam štenadi može odmah na socijalizaciju, a vrlo brzo moći će ih još sedam - kaže Julijana György Matešić, voditeljica odjela za uzgoj, socijalizaciju i školovanje pasa pomagača. Dodaje i da su se sredinom kolovoza oštenile još dvije uzgojne kujice, a štenad im na socijalizaciju ide u listopadu.

Obitelji koje žele biti privremeni udomitelji trebaju biti iz Zagreba ili bliže okolice, jer ponekad moraju doći u Centar na predavanja i vježbe, a moraju i unaprijed biti spremni da će se od psa rastati za nešto više od godinu dana. Za to vrijeme pas treba naučiti osnovna pravila ponašanja i poslušnosti i priviknuti se na sve životne okolnosti u kojima se budući korisnik psa pomagača može naći - voziti se tramvajem, autobusom, vlakom, odlaziti u trgovinu, banku, park, na mjesta gdje se čuje buka.

Tijekom socijalizacije Centar obiteljima pruža stručnu pomoć, te podmiruje sav trošak prehrane, opreme i liječenja psa. Dodatne informacije mogu se dobiti na telefonu 2394-450 ili na centar.silver@czrs.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije