Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrošila jedan život

Bijela princeza Sungai preživjela Dravu i omacila četiri mačića

Sungai
Foto: Privatni album
1/9
20.05.2015.
u 21:45

Spas je pronašla u domu volonterke koja se brine o 15 mačaka

Bijela princeza Sungai potrošila je jedan mačji život. Zadnjim snagama dovukla se do dvorišta osječke tvrtke na obali Drave.

- Bila je skotna i potpuno mokra. Netko ju je bacio u Dravu, želio se tako riješiti i nje i mačića. Javili su nam da je maca sve lošije pa sam otišla po nju. Ujutro sam je dovela kući, odvela veterinaru, a već navečer Sungai je na svijet donijela četiri mačića – kaže Marina H., volonterka osječke Udruge Devet života koja je bijeloj princezi otvorila vrata svog doma.

Vjeruje ljudima

Iako je jedva preživjela, Sungai i dalje beskrajno vjeruje ljudima, javlja se čim netko dođe kući i od radosti prede. A o svojem potomstvu brine se cijelo vrijeme.

- Stalno je s njima u košari, pazi ih, hrani, dođe jedino kad ona treba jesti – ističe teta čuvalica. Doživjela je stres, ali mlijeka ima dovoljno jer su mačići mirni, jedu i spavaju. No, sve što joj se dogodilo ostavilo je traga, Sungai je dobila temperaturu i veterinari sumnjaju na upalu.

- Tko zna koliko je bila u vodi i što je još preživjela. Dobila je svu potrebnu terapiju, nakon toga je i jela i pila – priča volonterka Marina. Nema sumnje, u dobrim je rukama i za nju će se napraviti sve što je potrebno. Ima volonterka puno iskustva, trenutno je u njezinom domu 15 mačaka. Tu su dvije mame s mačićima, jedan mačić pronađen u kanalu, a i sama ima 6 mačaka. I ništa joj nije teško i nemoguće, iako i sama ima malo dijete.

Uče ga od malih nogu

- Kad nam se rodio sin, u kući je bilo 11 mačaka. Od malena ga učimo da ih ne gnjavi, super se slažu i maze – ističe ova mlada volonterka.

Kako Sungai treba kvalitetniju hranu, a i liječenje košta, Udruzi Devet života možete pomoći novčanom donacijom na njihov račun HR3923400091110475218 ili pozivom na telefon za donacije 060/890.899. Možete im pisati na udruga.devet.zivota@gmail.com ili na njihovu Facebook stranicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije