Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.07.2010. u 12:04

Uz Međimurje elijeni su se pojavili i u Karlovcu. Samo u tom su gradu i na vlasti, prerušeni u mladež HDZ-a teleportiraju ljude s nogometa.

Glava nas je cijeli tjedan opsjedao da otputujemo u Međimurje. Bio je spreman žrtvovati i godišnji odmor.

– Ste vidli, došli su, konačno su došli – pokazivao je fotografije krugova u međimurskom polju. Dodao je da trebamo tamo otići vidjeti otiske strane civilizacije.

– NLO-i, sto posto – za Glavu nije bilo dileme.

– Kako možeš biti siguran? Možda se netko zajebava sa svima nama – pokušavao sam ga urazumiti.

– Kaj ti je?!! Ma tko može iscrtati tako pravilne oblike. To je to, velim ti ja – sad je već bio opasno zapjenjen.

– Daj, Glava, odrasti. Kad bi ti tvoji elijeni i postojali nema niti jednog dobrog razloga da se nacrtaju baš ovdje. Najprije, ako su toliko tehnološki moćniji od nas, znači da su i inteligentniji, a ako su inteligentniji, onda bi u širokom luku izbjegli Zemlju. Hrvatsku posebno, jer mi ovdje još nismo utvrdili ima li kod nas inteligentnog oblika života – puknuo sam. Glava je bio u svom filmu.

– Koliko milijardi zvijezda, koliko milijardi, ma i više od milijardi planeta i sa neke od njih, zamisli, strovalili se oni prema nama – zvučao je kao pubertetlija oduševljen slatkim iščekivanjem prve ševe koja je apsolutni zicer.

– Glava, ti si na rubu... Mišaka – palo mi je na pamet i to da subverzivni Mišak nakon ovog incidenta u Međimurju sigurno bježi i od velikih znanstvenika koji ga se spremaju spaliti kao vinovnika plitke provokacije.

– Recimo da su stvarno elijeni i da su dobri, kaj bismo mi s njima i oni s nama? – pitao sam pomirljivije.

– Niš, razgovarao bih – odvratio je prostodušno.

– Čuj, koga bi im ti poslao? Znaš koga bih ja? Ja bih im poslao onog, onog... Pokrovca iz seljačke udruge. Parkirali su se u polju, a njiva je njegov resor – smijali smo se.

– A ja mislio jer se možda kuže na prvu – dodao je.

– Je l’ možeš zamisliti kako bi celebritiji reagirali da se sretnu s elijenima? Jaca bi im podijelila ključeve braniteljskih stanova, Mamić bi otkupio leteći tanjur koji mu još jedini fali u garaži, Kerum bi i među njima otkrio rođaka, Mesić sumnjao da su špiclovi pa bi zvao u pomoć ufologe Manolića i Boljkovca. Sanadera bi zanimali njihovi satovi... – nabrajao sam.

– Odjebite, i ti i on – bez razmišljanja je odbrusio Žnora kada sam mu prenio Glavin poziv – imam pametnija posla – nije podigao pogled, već je kopao po oglasima.

– Selim se. U Karlovac. Tamo je mladež HDZ-a uzela stvar u svoje ruke. Jesi vidio kako su hladno odbili onog provokatora da igra s njima nogomet?! Lijepo, ispričaj nam se što smo ti razbijali po birtiji pa te možda pustimo na miru. Tako se to radi. Još malo pa se bez njihove dozvole neće moći ni šetati po gradu. E, da su nam takvi bili ‘91, ne bismo danas bili tu gdje jesmo – slinio je.

– A je l’ znaš da su prije par godina klincu iz miješanog braka zabranili nastup u svojoj nogometnoj momčadi – Žnori su oči gotovo zasuzile.

– To je grad. Imaju most koji direktno vodi u gostionu, ako se hoćeš zaposliti pitaju te što misliš o džamiji u gradu, podigli su spomenik nerođenoj djeci, imaju cjenik za kupovanje vijećnika. Posljednji bastion istinske slobode – Žnora je bio sjetan.

– Onda elijeni pali s Marsa očito su odavno među nama skriveni u mladeži karlovačkog HDZ-a.

Komentara 9

PO
Potjeh
18:20 04.07.2010.

jos jedna besmislena i neduhovita \"kolumna\", za ovog lika je i Ivkosic premija

KO
koltrinica
19:25 04.07.2010.

\"gospodine\" Gerovac Iz vaših tekstova se više nego očito može pročitati kojoj političkoj opciji vi pripadate, Ja bih rekao ultraljevoj. Vi još niti jednom niste pokušali kritički pisati o lošim stvarima na hrvatskoj ljevici ,npr. o Stijepanu Mesiću koji jeji je o trošku hrvatskih poreznih obveznika vodio direktore INGRE po svijetu,a sada (gle čuda ) sjedi u upravnom odboru te iste firme, ili gradnji WC u Zagrebu ( SDP na vlasti ) po cijeni od 40 000 kn po metru kvadratnom, ili o potpisnicima iz afere Daimler ( SDP ova Vlada ), ili npr.zašto se ne žene vrli novinari hrvatske ljevice poput Mislava Bage , Denisa Latina i sl.Tema o ljevoj \"bagri \" je na pretek ,ali vi ste isključivi a samim time i ne zanimljivi. Uostalom kako to da vi kao Karlovčanin isfuravate zagrebački govor (baš vam i ne stoji ) .Progooglao sam malo o vama i nisam se iznenadio kad sam pročitao komentar na vašu knjigu Razbijeni : \"Gerovac je ogorčen nametnutim vrijednostima kao što je nastanak države Hrvatske !!\" ?????????????????? Možda u tome leži vaš \"stil\" pisanja. Još je tužnije kako vi nemožete prihvatiti kritiku na svoj račun ,jer večina tekstova koji se ne slažu sa vašim pisanjem jednostavno nestaju ili ih Admin obriše. Vi ste urednik na VL pa pretpostavljam da se Admin boji za svoj posao. Ali ako možete vrijeđati jednu političku opciju ( s kojom se usput, niti ja ne slažem, ali iz posve drugih razloga nego vi ), onda prihvatite i kritiku na svoj račun. Kamo ćemo sada !

NA
nazgul
12:12 05.07.2010.

pa i nije neka satira...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?