Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMAR Slunjski vrtić bez uporabne dozvole

Krov na objektu i dalje prokišnjava

14.11.2008.
u 17:58

SLUNJ – Više od dva mjeseca slunjski su predškolci u novom Dječjem vrtiću, koji još nema uporabnu dozvolu. A razlog tome je što i dalje prokišnjava krov, tako da je voda već probila u sanitarne čvorove i tuš kabinu, odgajatelji na katu nemaju zahod, unutrašnje stubište iz prizemlja na kat je preusko, radijatori nisu zaštićeni, što je velika opasnost za djecu, kao i protupožarne stube koje nisu osigurane od izlaska najmlađih...

Loša izvedba
To su samo neki od nedostataka na koje su i Grad Slunj i vrtić upozorili i mjerodavno Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, ali odgovora nema.

– Izvedeni radovi jednostavno ne odgovaraju projektu. Naše se primjedbe odnose na izvedene radove i upotrebljivost građevine. Riječ je o nedostacima uzrokovanim lošim projektnim rješenjem, (ne)kvalitetom izvedenih radova, kao i promijenjenim lokacijskim uvjetima. Tražimo da se utklone svi utvrđeni nedostaci da bi objekt napokon dobio uporabnu dozvolu. Prije svega mislim na krovište koje prokišnjava i nakon popravka ranije utvrđenog prokišnjavanja.

Nakon toga angažirat ćemo stručni tim ljudi, odnosno projektante, koji će kvalitetno odraditi sve ono što nedostaje – ističe gradonačelnik Slunja Ivan Bogović. Samo uređenje okoliša stajat će ih oko pola milijuna kuna, a o svemu ostalom da i ne govorimo. Osim zahoda koji odrasli nemaju na katu, apsurd je da za taj objekt, u kojem trenutačno boravi 93 predoškolaca, nije predviđen niti jedan zastor. Bez obzira na brojne staklene površine i činjenicu da je spavanje jedna od obveznih aktivnosti u vrtiću.

Podijelili dvoranu
Problem podizanja parketa u višenamjenskom prostoru, odnosno dvorani, riješen je tako da je podijeljena na četiri dijela, iako se u vrtiću s time nisu složili. Ni izlazne stube na tavan nisu popravljene kako je utvrđeno tehničkim pregledom. I da dalje ne nabrajamo. Nakon desetljeća boravka u učionici osnovne škole, koja je bila dovoljna za dvadesetak djece, početkom rujna ušli su u novi objekt. Međutim, nitko nije očekivao takve propuste, kao ni nemar onih koji se do danas nisu udostojali popraviti sve ono što su zabrljali.



Želite prijaviti greške?