Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U finalu Eurolige

Žižić: Ciboni neću oprostiti dugove, Fibi će se obratiti moj zastupnik

30.10.2013., KD Drazen Petrovic, Zagreb - Eurocup, skupina A, 03. kolo, KK Cibona - Artland Dragons Quakenbrueck. Andrija Zizic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
18.05.2014.
u 11:20

Za vrijeme večerašnjeg finala Makabija i Reala (20), jedini Hrvat na parketu bit će makabijevac Žižić

Premda je riječ o igraču koji igra vrlo malo, a vjerovati je da će tako biti i u večerašnjem euroligaškom finalu protiv Reala (20), sportski direktor Makabija Nikola Vujčić kaže za Andriju Žižića da je njegovo dovođenje njegov najbolji potez.

Vujčić: Andrija pravi potez

– Andrija nije ni najmanje narušio hijerarhiju momčadi, štoviše, on je zapravo bio doprinos kemiji sastava. A i dobro mi dođe da imam s kim popričati.

I sam Andrija kaže da mu manja minutaža ne kvari zadovoljstvo Makabijeva čudesnog plasmana u finale.

– Od početka sam bio upoznat sa svojom rolom, da ću biti treći centar, no taj poziv se nije mogao odbiti.

A došao je iz Astane u kojoj je bio prvih mjesec dana nakon odlaska iz Cibone.

– Da nije bilo Vujčića, možda bih više razmišljao, no ovako nije bilo potpitanja. I nije mi žao jer nisam nigdje vidio klub za koji diše toliko ljudi. Kroz ovaj klub struji drukčija struja. To je za divljenje i učenje. Osim toga, ovdje sam dosanjao svoj san, prvi plasman na Final Four i prvi finale Eurolige, a već sam bio izgubio nadu.

Ni dan poslije Žiža nije mogao vjerovati što mu se u Makabiju dogodilo i da su on i suigrači srušili velikog moskovskog favorita (68:67).

Milano sretan grad

– Još mi nije jasno jer ja sam mislio da je CSKA prvi favorit za naslov. No, za nas je Milano sretan grad i možda čudima nije kraj jer u ovoj istoj dvorani smo dobili Milano u prvoj utakmici četvrtfinala. Gubili smo 12 razlike dvije minute prije kraja i preokrenuli.

Makabi igra dosta amerikaniziranu košarku koju preferira njihov trener američki Židov David Blatt.

– Igramo tako da pretrčavamo suparnike, s dosta šutiranja, i to se teško skautira.

Je li mu ovaj finale svojevrsna (nad)kompenzacija za to što nije osvojio naslov regionalnog prvaka s Cibonom?

– Na neki način jest. Moji bivši suigrači su me oduševili. Uh, dva moja bivša hrvatska kluba nanijela su veliki udarac Partizanu i Zvezdi.

Cibosi i dalje trpe ono (znatno kašnjenje plaća) zbog čega je Žižić i napustio klub.

– Znam kako im je, zapravo sada im je još gore jer se sezona bliži kraju, a svaki igrači želi dobiti svoje prije no što dođe ljeto.

Jedan od mogućih načina na koji će Žižić pokušati doći do svog novca jest i Fibin arbitražni sud (BAT).

– Naplatio se još nisam, a i nitko me ne zove pa mi doista predstoji tražiti svoja potraživanja. I Fiba je jedna od opcija, no sve ću to prepustiti svom agentu Mišku Ražnatoviću. To više nisu moji poslovi, zato i služe agenti i oni su mi kroz cijelu karijeru rješavali ta pitanja.

Žiža s Makabijem ima ugovor do kraja sezone.

– Imam 34 godine i nemam ozljeda, osjećam se zdravim, nisam zasićen košarkom i mogao bih odigrati još koju sezonu, sve dok mi 4,5-godišnja kći Sara ne krene u školu. E, a tada bih se s obitelji vratio u Hrvatsku jer ću biti i u ozbiljnijim košarkaškim godinama.

>> Draper: Lafayette je drukčiji igrač od mene, ali preporučio bih ga Jasku

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
16:42 19.05.2014.

– Igramo tako da pretrčavamo suparnike, s dosta šutiranja, i to se teško skautira. I onda uzmu Žižu, da ih pretrčava hahahahaha, dobar je on i netreba oprostiti dugove Ciboni, tko je potpisao ugovor neka plati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije