Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI POD TORNJEM

Zbog Ivice Zupca Cibona gubi milijun eura!

Ivica Zubac
Marko Lukunić/PIXSELL
07.01.2016.
u 08:25

Zubac je ljutit na klub, ali ne zbog novca jer su u pitanju još uvijek sitni iznosi, već radi skromne minutaže koja je puno manja od obećavane.

Samo par dana nakon što je iz kluba otišao najkorisniji igrač momčadi Marko Jagodić Kuridža, Cibona je doživjela novi udarac. Ovaj put raskid ugovora na štetu kluba zatražio je iznimno talentirani centar Ivica Zubac, 18-godišnjak visok 212 cm koji je već neko vrijeme na oku skauta najjačih europskih i NBA klubova.

Podsjeća na Gasola

Štoviše, optimistične projekcije Zupčeva talenta kažu da bi mogao postati NBA centar sličan Marcu Gasolu, koji je Ivici i najveći igrački uzor. A ako je tako, onda je to igrač na kojem je financijski poljuljana Cibona mogla zaraditi velik novac. Kažemo mogla, jer možda od te trgovine neće biti ništa ako neki od zainteresiranih klubova sada iskoristi situaciju po kojoj Zubac može otići iz Cibone bez ikakve odštete.

Zubac je ljutit na klub, ali ne zbog novca jer su u pitanju još uvijek sitni iznosi, već radi skromne minutaže koja je puno manja od obećavane. A do toga je došlo jer se novi trener Damir Mulaomerović odlučio osloniti na iskusnog centra Andriju Žižića više nego na neiskusnog Zupca, jer i njemu i Ciboni mač visi nad glavom. Naime, još do prije dva kola vukovi su bili pretposljednji na tablici regionalne lige, ali su se s dvije pobjede (Olimpija, Metalac) nekako progurali do nestabilne sredine tablice. A za te pobjede uvelike je zaslužan upravo iskusni Andrija Žižić, kojem je trener više vjerovao nego Zupcu.

Zubac slično kao Ćorić

Cijela priča podsjeća na onu s Dinamom i Antom Ćorićem, koji je nastupio na sličan način, ali je na kraju ipak ostao u klubu. Doduše, Ante nije imao razlog koji ima Ivica, a to je kašnjenje plaće, što omogućava aktiviranje klauzule o raskidu ugovora. Kad se pročulo da je Zubac raskinuo ugovor s Cibonom, košarkaška Europa se uskomešala, ali i hrvatski prvak Cedevita. Naime, u jedinom našem financijski stabilnom klubu jako su zainteresirani za Ivicu Zupca i sve čine da ga već sada dovedu. A to sada rade angažiranije nego onda kada im je izmigoljio Dario Šarić jer su bili pomalo neodlučni pa je to tada iskoristila Cibona.

Doduše, prije nenadanog raskida, koji je odjeknuo kao grom iz vedra neba, dva su kluba imala džentlmenski sporazum da će Cedevita imati pravo prvenstva u pregovorima, no sada je situacija za hrvatskog prvaka financijski puno povoljnija.

U Cedeviti žele Zupca bez obzira na to što on ove sezone više ne može igrati u ABA ligi, ali može u Euroligi i prvenstvu Hrvatske. Uostalom, Zubac bi im bio idealan nasljednik sadašnjeg prvog centra Mire Bilana kojemu cijena raste i na kojem bi Cedevita već na ljeto mogla zaraditi. Kad im se već dogodilo da dugovanja nisu uplatili u ponedjeljak, na dan kada je Zubac zatražio raskid, već dan kasnije, u Ciboni sada pokušavaju ipak privoljeti Zupca da produlji ugovor i ostane barem do kraja sezone.

U to ime poslali su njegovu menadžeru Mišku Ražnatoviću pismeno jamstvo da će Ivica do kraja sezone na svakoj utakmici igrati minimalno 15 minuta. Ako bi Zubac i ostao, sada bi to za Cibonu bilo po puno nepovoljnijim uvjetima, kako zbog igračeve plaće tako i zbog cijene potencijalnog otkupa. A u Ciboni  su planirali na Zupcu zaraditi milijun eura, o čemu sada mogu samo sanjati.

>> 'Bilo je teško kad me Cibona otpisala, a u Srbiji su me odlično prihvatili'

Komentara 1

Avatar links
links
09:18 07.01.2016.

hoće li netko odgovarati za ovu sramotu???? toliko novca izgubiti, treba rastjerati sve filozofe iz kluba koji samo čekaju da im grad nešto uplati, sramota, pustiti najperspektivnijeg centra europe iz kluba bez eura odštete!!! neodgovorno i neoprostivo!!! odu im Mavra i Zubac a zadržavaju starce i poluigrače!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije