Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRED 75.000 LJUDI

Villanova tricom sa zvukom sirene osvojila naslov američkog sveučilišnog prvaka

Villanova
Foto: Reuters
1/6
05.04.2016.
u 11:41

To je drugi naslov za momčad iz Pennsylvanije, nakon 1985. godine.

Momčad Villanova osvojila je naslov američkog sveučilišnog prvaka (NCAA) svladavši sinoć u finalu u Houstonu North Carolinu sa 77:74. 

Utakmicu, koju je gledalo 74.340 gledatelja, odlučio je Kris Jenkins koji je pogodio tricu na zvuk sirene za kraj. To je drugi naslov za momčad iz Pennsylvanije, nakon 1985. godine.

Wildcats su tako oduzeli mogućnost Tar Heelsima da dođu do svog šestog naslova, naime North Carolina je zadnji put osvojila naslov sveučilišnog prvaka 2009.

U redovima Villanove najučinkovitiji je bio Phil Booth sa 20 pogodaka, Ryan Arcidiacono je dodao 16 a junak utakmice Jenkins 14.

- Znali smo da ćemo pokušati tu kombinaciju na kraju utakmice jer smo je vježbali za vrijeme cijelog turnira. Htio sam pucati ali sam čuo kako neko viče iza mene. To je bio Kris. Dao sam mu loptu i bio je siguran - kazao je Arcidiacono.

Villanova je dvije minute prije kraja imala prednost od šest koševa, ali su se Tar Heels vratili u igru zahvaljujući trici Marcusa Paiga s kojom su izjednačili na 74:74.

Momčad Tar Heelsa, koja je slovila kao favorit prije finala, predvodio je Paige sa 21 postignutim pogotkom dok je Joel Berry dodao 20 koševa.

>> Pet koševa Hezonje u pobjedi protiv Grizzliesa, Warriorsi stigli do 69. pobjede

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije