Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TONI CAPARROS:

Tomić ima sve za NBA, a energija Hezonje fascinira

Barcelona's Ante Tomic (L) and Berlin's Marko Banic (R) fight for the ball in the Basketball Euroleague Men's Group B Game between ALBA Berlin and FC Barcelona in the o2 World in Berlin, Germany, 02 January 2015. Photo: Lukas Schulze/dpa/DPA/PIXSELL
02.03.2015.
u 09:45

SUPER MARIO: 
S obzirom na to da je mlad i hiperaktivan, Hezonju ponekad treba i sputavati.

Jedan od zvučnih stručnih gostiju 13. međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša u Zagrebu bio je i Toni Capaross (39), bivši ragbijaš i donedavni kondicijski trener košarkaša Barcelone i španjolske reprezentacije. Predstavio se riječima:

– U Barceloni sam radio 12 godina, devet s prvom momčadi u kojoj sam bio kondicijski trener i rehabilitator.

Može biti novi Pau Gasol

Koliko Barcelona ima zaposlenih ljudi u području kondicijske pripreme, preventive i oporavka?

– Nije kao u NBA klubovima gdje ih ima i po 10-ak ili pak u vrhunskim nogometnim klubovima gdje ih je i 16. U košarkaškoj sekciji Barcelone bilo nas je petero.

Toni bi, dakle, trebao vrlo dobro poznavati dvojicu Barcinih Hrvata, Antu Tomića i Marija Hezonju.

– Ante ima talent, ima navike te sjajnog osobnog trenera Luku Milanovića, i ja sam sretan što sam s njim mogao raditi jer on zna sve što je potrebno raditi. Kada ne mogu Antu uklopiti u timski program, onda uskače Luka jer on zna Antu puno bolje od mene.

Ante osobno nema izraženu želju za odlaskom u NBA, a mnogi kažu da, ako je Pau Gasol mogao dogurati do jednog od najboljih NBA centara, a slične su konstitucije, tamo bi se trebao okušati i Ante.

– Ante ima sve što je potrebno da donese kvalitetnu odluku. Njega ne treba uspoređivati s Pau Gasolom ni s bilo kim drugim jer Ante ima sve što treba. Talent, tjelesni kapacitet, on je ključni igrač Barcelone i referencija u košarkaškoj Europi. Ante se nema razloga žuriti, on će znati kada je pravo vrijeme.

Isto tako, za Marija Hezonju kažu da već sa 19 godina ima tijelo spremno za NBA košarku.

Pogriješili kao nogometaši

– Mario također ima sve što treba. S obzirom na to da je mlad i hiperaktivan, ponekad ga treba sputavati, malo zakočiti, da shvati da sve ide korak po korak. On je "lovac" i ima silnu želju, a takve kapacitete nemaju baš svi.

Toni je prošlo ljeto bio dio najvećeg razočaranja španjolske reprezentativne košarke u posljednjih 10 godina.

– To ljeto nismo ništa naučili od naše nogometne reprezentacije. Naši nogometaši stalno su govorili o polufinalu s Brazilom, a ispali su nakon grupne faze. Nešto slično dogodilo se i nama.

Premda je i osobni trener dvojici španjolskih reprezentativaca (nije htio reći kojima), Toni je od onih trenera koji kažu da se trener i igrač ne trebaju zbližavati.

– Uvijek treba podvući crtu profesionalnosti. Ja nisam njihov prijatelj i oni to trebaju znati. Ja im kažem ja ću uvijek ovdje biti za vas, no vi se zabavljajte sa svojim društvom, a ja ću sa svojim.

>> Antonija Mišura: Jako mi smeta što svi u prvi plan stavljaju moju ljepotu, a ne moju igru

Komentara 1

ZG
zvonimir.glasnovic.7
14:28 02.03.2015.

'on je ključni igrač Barcelone i referencija u košarkaškoj Europi' - super komentar, i memento za sve one koji će voditi hrvatsku reprezentaciju - svježe je to perasović. ako trener tj. izbornik ne zna iskoristiti tomićeve kvalitete, to je greškaa izbornika i njegove limitirane vizije košarke, a ne od tomića. jasno, neki će biti pametni k'o guzice pa reći da ante tomić ne valja ništa. a u barceloni su idioti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije