Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedima ide odlično

Slovenski uspjeh gradili su i Spahija i Sunara

'Slovanian players celebrate at the end of the World Championship eighth of finals basketball match Slovenia vs. Australia, on September 5, 2010 in Istanbul. Slovenia won 87 to 58.            AFP PHOT
'BEHROUZ MEHRI'
07.09.2010.
u 14:10

- Za naš uspjeh ključna je bila pobjeda nad Hrvatima lani na Eurobasketu u Poljskoj – kazao je branič Lakovič.

Slovenci su hit dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva. Mnogi su odmahnuli rukom kada je za izbornika izabran Mehmed Bečirović, no on je zasad napravio sjajan posao. Zeleni su ušli među osam najboljih reprezentacija na svijetu jer imaju prodorne i precizne braniče (Dragič, Lakovič, Bečirović), vrhunsko krilo (Nachbar) i čvrste centre (Brezec, Vidmar, Zupan, Slokar).

Jedina nevolja je u tome što će u četvrtfinalu u srijedu igrati protiv jednako zahuktalih domaćina Turaka. Slovenski mediji su postavljali dosta pitanja o odnosu oca i sina, Sanija i Mehmeda Bečirovića. Sin ne počinje u petorci, a igra onoliko koliko zaslužuje.

Otac Mehmeda Bečirovića je makedonski Albanac, no on je rođen u Sloveniji kojoj je prilagodio i svoje prezime (Bećiri u Bečirović). Igla oštrica njihova napada jest također igrač koji je mijenjao svoje prezime. Otac Gorana Dragića bosanski je Srbin pa je prirodno da njegovo prezime ne završava na "ič", nego na "ić".

Osim toga, Goran je postao prvi igrač u povijesti NBA lige kojem su odobrili kvačicu iznad slova u prezimenu na dresu. Ovaj eksplozivni i ljevoruki branič skroman je momak koji je sve do odlaska u NBA živio s roditeljima i bratom u dvosobnom stanu od 55 kvadrata. Za ove dobre igre Slovenaca mrvicu su zaslužni i hrvatski treneri. Dragić je bio član momčadi koja je osvojila naslov na Eurobasketu U-20 reprezentacija koju je vodio Ivan Sunara i za kojeg kaže:

– Sunara nije doustio da se itko ponaša kao zvijezda i mi smo, zahvaljujući timskoj igri, bili prvaci.

Jaki Lakoviču vrata Eurolige otvorio je Spahija:

– U tih pola sezone u Krki dao mi je slobodu, ali bi i stao iza mene kada bih pogriješio.

Upravo je samopouzdanje, taj osjećaj koji našima tako nedostaje, ključ dobrih igara u Turskoj.

– Ključna je bila ona pobjeda nad Hrvatima lani na Eurobasketu u Poljskoj. Tada smo probili barijeru četvrtfinala i stekli novu vjeru u sebe – objasnio je Lakovič.

Komentara 2

CA
CastrumFF
16:30 07.09.2010.

Bravo Dragić i Lakovič! Korektno. Sunara je odličan trener, kapa dole! Spahija je bio godinama pomočnik Zmagi Sagadinu i od njega puno(sve?) naučio. Ali ga nikad nisam čuo, da bi javno pohvalio Zmagu, kao što je Lakovič pohvalio njega. Zanimljivo, jelda?

DU
Deleted user
16:49 07.09.2010.

Nije mi samo jasno zašto stalno ta priča o tome tko je tko, otkuda su mu pretci, to uopće nije bitno, oni su sada Slovenci, igraju za Sloveniju i igraju dobro. To je jedino bitno jer se piše o košarci a ne o politici. Bećirović je po meni jedan od najboljih igrača generacije i da nije bilo teške ozljede koljena u Bologni zasigurno bi bio među prva tri igrača Europe na svojoj poziciji. Nevjerojatan talent. Dragić po meni mora još puno žganaca pojesti da bude vrhunski igrač, malo je divlji, ali ako bude imao dobrog trenera mogao bi biti OK. U svakom slučaju, pokazali su nam kako se igra za reprezentaciju i svaka im čast na tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije