Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roko Ukić:

'Naivno bi bilo reći da sigurno idemo u Rio kad još nemamo niti izbornika'

Roko Ukić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
02.02.2016.
u 21:16

- Moramo biti svjesni da je naše sudjelovanje u kvalifikacijama slučajnost koja nam se dogodila te to nije nešto što smo zaradili ili zaslužili, kaže Ukić.

Roko Ukić, kapetan košarkaške reprezentacije, izjavio je za Fibinu internetsku stranicu da bi bilo naivno najavljivati plasman Hrvatske na Olimpijske igre u Riju nakon što smo priliku za kvalifikacije dobili na poklon.

- Moramo biti svjesni da je naše sudjelovanje u kvalifikacijama slučajnost koja nam se dogodila te to nije nešto što smo zaradili ili zaslužili. Još uvijek nemamo izbornika, još ne znamo ništa o planovima i programima za kvalifikacijski turnir u Torinu, a kada i ako to saznamo, neće biti baš mnogo vremena za pripreme - kazao je Ukić.

Hrvatska će u prvom dijelu turnira, koji će se igrati od 4. do 10. srpnja, igrati u skupini B s Tunisom i Italijom, dok su u skupini A Grčka, Meksiko i Iran.

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u polufinale, dok trećeplasirana ekipa odlazi kući. Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira plasirat će se na OI.

Osvrnuo se Ukić i na domaćina turnira - Italiju.

- Imaju jako talentiranu generaciju. Odlični su u napadačkom dijelu igre, ali nemaju pravog centra. Imaju sjajnog izbornika, ali to ništa ne znači. Svi smo u jednakoj poziciji jer neće biti mnogo vremena za pripremu - zaključio je Ukić. 

>>Hrvatska se može nositi sa svima, pa tako i Italijom ili Grčkom

Komentara 7

Avatar Diavolo
Diavolo
22:23 02.02.2016.

Vi ste pravi Otpisani, a ne kauboji ili sta ti ja znam,,,,, Ako odete na OI to bi bilo ravno medalji

RI
rikavac
23:14 02.02.2016.

mozda bi i otisli u Rio kad nebi tebe Ukicu i Tomica pozivali jer vi samo zauzimate mjesto nekome bolje.

LU
ludivarazdinec
22:45 02.02.2016.

evo ja se dobrovoljno javljam za izbornika....kondicija po zagorskim bregima pa da vidis kaj je trening....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije