Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igra za 3. mjesto

Perasović: Ne želim se skrivati iza sudačkih odluka, sami smo krivi

Velimir Perasović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
15.05.2016.
u 12:30

Unatoč porazu, Perasu i njegovim igračima treba se duboko nakloniti jer mnogi su očekivali da će ovaj polufinale biti lak posao za Fenerbahce

Da je Darius Adams samo trunku staloženiji i nesebičniji igrač, slavili bismo i njega i trenera Velimira Perasovića kao kreatore najvećeg iznenađenja ovosezonske Eurolige. Nažalost, u završnici euroligaškog polufinala s Fenerbahceom (72:72, 77:88), Adams nije uspio izaći iz kože haklera pa je već pokleknulom favoritu pružio priliku da se ustane s poda i pobijedi. Osim što je bio sebičan u posljednjem napadu Baskonie, pa je preko dvojice igrača pucao tricu (umjesto da doda slobodnom igraču ili da pronađe Bourousisa), Adams je kod 71:67 izgubio loptu u driblingu, a prije i poslije toga mu je Sloukas pobjegao na polaganje.

Nakon takve štete, neki bi žešći treneri takvog igrača “objesili za jaja”, no Perasović ipak nije taj. Osim toga, svjestan je hrvatski stručnjak što mu je taj igrač sve donio ove sezone, a između ostalog i pobjede kod Reala i Barce.

Istrpio je Perasović stoički i vrlo upadljivu razliku u broju slobodnih bacanja u korist Fenera. U jednom trenutku je taj omjer bio 20-2 za turski klub, a na kraju 24-12.

Unatoč porazu, Perasu i njegovim igračima treba se duboko nakloniti jer mnogi su očekivali da će ovaj polufinale biti lak posao za Fenerbahce. Perasoviću i Darku Planiniću (pričuvnom centru Baskonije) danas predstoji utakmica za treće mjesto s Lokomotivom Kubanj (17 sati). A za naslov prvaka Europe večeras će se u Berlinu boriti Fenerbahce i CSKA (20 sati), odnosno veliki meštar (Željko Obradović) i njegov bivši šegrt (Dmitris Itoudis) koji je uz Obradovića osvojio pet naslova prvaka Europe, ali kao pomoćnik. A ovo će biti ili deveti naslov 56-godišnjeg Obradovića ili prvi 45-godišnjeg Itoudisa. Inače, za CSKA ovo će biti 14. finale, a za Fenerbahce tek prvi. 

Komentara 1

Avatar Diavolo
Diavolo
17:58 15.05.2016.

Da je prosao u Finale Caja bi izgubila od Cska , ali steta da ipak nisu , najviše zbog Perasa ušli u finale

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije