Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Hezonja i treći put zaredom bolji od skromnog i neuvjerljivog Bogdanovića

Mario Hezonja
Foto: Facebook
1/2
09.01.2016.
u 09:08

Ove sezone je Orlando pobijedio Brooklyn u sva tri međusobna susreta i svi su se odigrali unutar posljednjih mjesec dana

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja našli su se na suprotnim stranama u Brooklynu, gdje su Netsi izgubili i 26. utakmicu ove sezone. Bilo je 83:77 za goste i mlađi član naše reprezentacije zabio je više koševa iako je igrao dvostruko manje. Bila je to treća pobjeda Orlanda nad Brooklynom ove sezone, a sve su se odigrale u kratkom vremenu - 15. prosinca (105:82) i 30. prosinca (100:93).

Oscilacije i neuvjerljiva igra zaštitni su znak Bogdanovića ove sezone, valjda otkako nije ušao u pripreme na pravi način poslije katastrofe na Eurobasketu, nikako nije "smirio ruku". Uz to su Netsi prava katastrofa pa mu to nimalo ne pomaže, iako bi za neke igrače ova situacija bila idealna za "bildanje" statistike.

Kako god, Bogdanović je u 30 minuta zabio samo dva poena, i to s linije slobodnih bacanja. Iz igre je imao šest pokušaja, ali sve do jednog je promašio. Hezonja je pak u 15 minuta pucao dvaput prema košu i zabio jednu tricu. Najgore od svega jest što Bogdanović nije imao učinak ni u kojem smislu, samo jedan skok, niti jedna asistencija...

Zato je Brook Lopez još jednom potvrdio koliko vrijedi i "pozvao" zainteresirane da ga angažiraju u svom klubu, sigurno je da će prihvatiti ako se radi o momčadi koja ima šansi za doigravanje. Zabio je 17 uz osam skokova i bio najefikasniji u redovima Netsa, dok su s po 20 poena kod Orlanda bili najbolji Vučević i Oladipo. Uz to su dodali deset, odnosno devet skokova. Sad je Orlando na omjeru 20-17 i sigurno "korača" prema doigravanju, a Brooklyn je na omjeru 10-26 i odavno mogu slagati planove za novu sezonu.

Baš kao i Portland. Nisu ona goropadna momčad kao prošle dvije sezone, ali i dalje imaju odličnog Lillarda, koji je Warriorsima u domaćem porazu 108:128 utrpao 40 poena. Ujedno je pokazao Bogdanoviću kako se igra za statističke stupce kad utakmica ili prvenstvo završe odmah u startu. Naime, već nakon prve četvrtine Golden State je imao 17 razlike, a na poluvremenu 22 razlike, tako da je bilo jasno sve. Zato se Lillard opustio i šutirao 27 puta prema košu i ubacio 12 puta, što si mogu dozvoliti samo najveće zvijezde. Ali nije bio samo potrošač, dodao je i deset asistencija.

Kod gostiju, Thompson je ponovno bio najefikasniji (36p, 6s), Green je ponovno došao do 'triple doublea' (11p, 13s, 10a), a Curry je ubacio 26 i imao devet asistencija. Warriorsi su na omjeru 34-2, a Trail Blazersi na 15-24.

Damjan Rudež ponovno nije igrao za Minnesotu, ovaj put u domaćem porazu od Cavsa 99:125.

REZULTATI:

Washington Wizards - Toronto Raptors 88:97
Brooklyn Nets - Orlando Magic 77:83 (Bogdanović 2p/Hezonja 3p)
Memphis Grizzlies - Denver Nuggets 91:84
Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 96:95
Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 99:125
New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 86:91
San Antonio Spurs - New York Knicks 100:99
Phoenix Suns - Miami Heat 95:103
Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 108:128
LA Lakers - Oklahoma City Thunder 113:117

>> Michael Jordan u Hornetsima želi Bojana Bogdanovića!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Komentara 1

OP
opt1x
19:51 09.01.2016.

Lillard šutira svaku utakmicu ove sezone 25-30 šuteva,al on je daleko najbolji u Portlanda,sta bi Bogdanović triba uzet jos 20 kad je u prvi 6 falio sve,kakva je to usporedba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije