Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Bojan Bogdanović odigrao loše protiv prvaka, Hezonja zabio osam u porazu

Bojan Bogdanović
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.11.2015.
u 09:53

Bojan Bogdanović zabio je samo dva u porazu od Warriorsa nakon produžetka, a Mario Hezonja osam u porazu od Washingtona

Bojan Bogdanović i Mario Hezonja neće baš pamtiti posljednju NBA večer po dobrom. Dok iskusniji hrvatski reprezentativac ima dvostruki razlgo za to, novak u NBA ligi može imati podijeljenje osjećaje.

Naime, Netsi su kao gosti izgubili 99:107 od prvaka Golden State Warriorsa 107:99, a Bogdanović je zabio samo dva poena uz šest skokova i dvije ukradene lopte. To ne bi bilo toliko strašno da utakmica nije kod 97:97 otišla u produžetak i da Bojan nije igrao čak 35 minuta. Šutirao je iz igre samo šest puta i od toga pet puta za tri poena. Uspješan je bio samo jednom za dva. To brine jer u toliko vremena mogao je pronaći više prostora za sebe i možda smiriti ruku.

Kao Jarred Jack, koji je zabio 28 i imao devet asistencija, ali i odveo Netse u produžetak, dao im priliku da nanesu prvi poraz braniteljima naslova. Njegova trica pet sekundi prije kraja bila je uistinu dašak nade, no sve se rasplinulo u produžetku, kad je Brooklyn zabio samo dva poena!

Naravno, najefikasniji bio je Curry (34p, 6a), ali treba napomenuti da se odlučio šutirati iz igre nevjerojatan 31 put, od čega 16 za tri. Nije bio preuspješan, zabio je pet trica. No na kraju se pamti učinak i ponovno se digao iznad prosjeka, napunio protivnika i odveo momčad do pobjede. Pomagali su mu Green s "triple-double" učinkom (16p, 12a, 10s) i Iguodala (15p, 6a, 6s). Kod Netsa je uz Jacka bio izrazito efikasan Young (26p, 10s) no nije bilo dovoljno, morat će biti još bolji kako bi se maknuli su jedne pobjede u deset utakmica. Warriorsi su pak na 11-0.

To se ne može reći za Orlando Magic, koji je na 5-6 omjeru nakon poraza 99:108 kod Washington Wizardsa. Naš Hezonja zabio je osam i dvaput skočio u 17 minuta na parketu, od toga je zabio dvije trice (2-4). Najefikasniji bio je od njegovih suigrača Vučević (19p, 13s), a kod domaćina Humpries (23). Ono što je zanimljivo, Humphries je pogodio pet trica, najviše u karijeri. Ujedno, deset godina nije zabio niti jednu! Valjda je tako moralo biti i Wizardsi su na 4-4 omjeru, vraćaju se na pobjedničku stazu.

REZULTATI:

Washington Wizards - Orlando Magic 108:99 (Hezonja 8p, 2s, 1a)
Houston Rockets - Dallas Mavericks 98:110
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 108:105p (88:88)
San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 92:83
Phoenix Suns - Denver Nuggets 105:81
Golden State Warriors - Brooklyn Nets 107:99 (97:97) (Bogdanović 2p, 6s, 2a, 2ul)

>> Bogdanović zabio 15 koševa u porazu Brooklyna, Hezonja šest u pobjedi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije