Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOPRVAK aba lige

Nakon 1:3 sa Zvezdom, Cedeviti je utjeha Euroliga

KK Cedevita - KK Crvena zvezda
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
02.05.2015.
u 11:35

Svi osim Tomasa i Baraća imaju u ugovoru i novu sezonu, ali neće svi oni ostati.

Po treći put u posljednje četiri godine cedevitaši su doprvaci regionalne lige. Jednom je od njih jači bio Makabi (2012.), lani Cibona (i za tim najviše žale), a ove sezone Crvena zvezda (1-3) koja je kroz više odmora i manje putovanja u doigravanju (cijelo vrijeme su bili u Beogradu) kapitalizirala svoju veću fizičku moć.

– Prošle godine imali smo najbolju priliku, no nismo pobijedili momčad koju smo potom u finalu Prvenstva Hrvatske pobijedili sa 3:0 – ustvrdio je sportski direktor Matej Mamić.

Ozljede Ukića i Tomasa

U četvrtoj utakmici finalne serije sa Zvezdom popustila je Cedevitina obrana (79:89), a ova momčad nema toliko raskošan napadački talent da može kompenzirati 89 primljenih koševa. Niti ima takve rezerve da može nadomjestiti ozljede dvojice veterana. Ukiću se, naime, ukočio vrat na zagrijavanju (diskus hernija) pa je primio blokadu, ali nije pomoglo, a Tomasa je presjekla oštra bol u bedru pa se nakon 10 minuta na parketu nije usudio nastaviti.

A Marka je štrecnulo baš u trenutku kada mu, zbog nagažene crte, nisu priznali tricu za 28:27, nakon čega je Jenkins s devet metara, preko ruke, pogodio tricu za 25:30. I to kao da je bio trenutak koji je pokazao i razliku u pojedinačnom talentu. Jer, Cedevita nema takvih individualaca kao Zvezda (Marjanović, Williams, Jenkins) i nema ni tako dobru momčad pa je drugo mjesto i realan domet.

Uostalom, Zvezda je momčad od 2,1 milijuna eura, a Cedevita od 1,6 milijuna eura, a takve se investicijske razlike najbolje osjete upravo u serijama, za razliku od pojedinačnih utakmica u kojima je sve moguće.

Premda ostaje žal za neizborenom petom utakmicom, za koju po treneru Repeši Cedevita ima kapaciteta, u hrvatskom prvaku imaju se čime tješiti. Razmišljao je tako i Miro Bilan:

– Bilo bi puno teže preboljeti ovaj poraz da nismo osigurali nastup u Euroligi.

Novi Draper dobro bi došao

A za sljedeću sezonu menadžment kluba opet će morati malo "gatati" i za 1,6 milijuna eura pokušati složiti euroligaški kompetitivnu momčad, što neće biti lako. No možda će sportski direktor i trener na NBA Ljetnoj ligi uspjeti pronaći prodornog razigravača, recimo sličnog Draperu, kakav im nedostaje.

Dobro bi joj došla i neka iskusnija "četvorka" ili možda brže sazrevanje Arapovića i Žganeca. Jer, od četiri finalne utakmice u čak tri je dominirao Zvezdin krilni-centar Mitrović za kojeg valja imati na umu da je tri godine stariji od obećavajućeg Arapovića koji pak, radi obrane, mora raditi na svom tijelu.

Nema sumnje da će u klubu s Velesajma ovog ljeta biti kadrovskih preslagivanja. I da nekih sadašnjih igrača tu više neće biti. Ako je suditi po košarci kakvu zagovara Jasmin Repeša, onda će se suplementacija tražiti po kriteriju mladosti, energičnosti i atletizma. A i dobro bi im došao igrač pojedinačnog talenta poput Jenkinsa koji sam može riješiti utakmicu. No tu se uvijek postavlja pitanje kako sve to postići sa 1,6 milijuna eura.

Može se, no ponajprije s vlastitom proizvodnjom i dovođenjem talenata iz regije kao što su već dovedeni Džanan Musa ili pak dolazeći Darko Bajo. A za takvo što trebaju i tone strpljenja.

>>Nada Cedevite trajala jedan napad, Crvena zvezda osvojila prvi naslov

Komentara 1

Avatar cluesblues
cluesblues
16:54 02.05.2015.

ove papke iz te umjetne tvorevine ratnog profitera najvise boli poraz od cibone - poraz od zvezde im je drazi (?!?)….nikad taj hiron iz botinca nece nis osvojit kolko got da njihov gazda utrpa svoje prljave love u tu svoju igracku za koju ionak navijaju samo dojdeki i zaposlenici cedevite...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije