Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita protiv Efesa

Mršić: Šariću nitko ne može oduzeti njegovu silnu želju

Cedevita - Budućnost
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
21.01.2016.
u 11:50

– Efes je u međuvremenu svoju razinu igre podigao, a nama se zbog tjelesnog iscrpljivanja dogodilo da je došlo do pada forme, naročito kod igrača koji su nosili našu igru.

Kako dopuniti poluprazne energetske rezervoare momčadi i ponovo ustoličiti posrnulo samopouzdanje svojih igrača, rebusi su koje ovih dana pokušava riješiti Cedevitin trener Veljko Mršić.

Ta ga pitanja još više muče jer večeras u Draženovu domu (19 sati) gostuje Anadolu Efes, skupa momčad koja sada djeluje puno bolje nego u prvom krugu, a posebice bolje nego u prvoj ovosezonskoj utakmici ovih dvaju rivala.

– Efes je u međuvremenu svoju razinu igre podigao, a nama se zbog tjelesnog iscrpljivanja dogodilo da je došlo do pada forme, naročito kod igrača koji su nosili našu igru, a uz taj manjak energije dolazi i do manjka koncentracije. Trebat će nam neko razdoblje da se regeneriramo. Ovo stanje nije za usporedbu s onom krizom prije velike serije pobjeda jer to je bio početak sezone kada stvari još nisu bile sjele. Sada su odnosi unutar momčadi poznati, a ovo je pad zbog nagomilanog umora, a dijelom i zbog određenog samozadovoljstva zbog uspjeha u protekla dva mjeseca, što je dijelom i normalno jer se većina igrača prvi put nalazi u takvom stanju – opisuje Veljko Mršić.

On je ovih dana naveliko razbijao glavu i time kao kako onemogućiti da blistaju ključnim Efesovim igračima kao što su braniči Huertel i Granger, šuteri Diebler i Korkmaz, krilo Osman, krilni-centri Brown i Šarić te centri Tyus i Dunston. A svi oni čine momčad koja je u Euroligi statistički vodeća po prosjeku asistencija i po postotku trica.

– Kako god znamo moramo zaustaviti njihovu tečnu igru i brzu tranziciju, u čemu u Zadru nismo bili dobri. Huertel i Granger dosta su dinamični braniči i stvaraju dosta dubine, a imaju i odlične vanjske šutere. Moramo ih natjerati da igraju što duže, zaustaviti realizaciju u prvoj trećini napada, u tih prvih osam sekundi.

Baš kao i u prvoj utakmici ovih sastava, na parketu neće biti ozlijeđenog Luke Žorića, a na sreću Mršićevu Arapović se ipak oporavio od viroze i jučer je trenirao. A baš se Marko raduje nadmetanju sa Šarićem.

– Šarić je igrač nevjerojatne želje za nadmetanjem, ide na svaku loptu, i to mu je teško oduzeti pa ga zato cijela momčad mora dobro graditi. Kad smo pobijedili u Istanbulu, imali smo ono što u posljednje vrijeme nemamo, a to je skok vanjskih igrača Babića i Whitea. Babić je u Istanbulu imao 9 skokova i takvo što sada nam nedostaje.

Nada se Mršić i dodatnom buđenju Walkera.

– Dok je White u ovakvu stanju, njega ćemo morati probati i na trojci. S njim trebamo biti strpljivi, a ja očekujem da će nam on, kada u ožujku krenu najvažnije utakmice, biti pravo pojačanje. 

>>Jendriš: Zubac može u Cedevitu bez Cibonine ispisnice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije