Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarka

Košarkaši Zadra osvojili 10. Božićni Orlando Kids Kup

10. Božićni Orlando Kids Kup (1)
Foto: 10. Božićni Orlando Kids Kup
1/3
30.12.2012.
u 20:42

Zadrani su u dramatičnom finalu došli do trijumfa pobijedivši Split sa 44:41

Pobjedom mladih košarkaša Zadra završen je 10. Božićni Orlando Kids Kup (košarkaši rođeni 1999. godine i mlađi), kojeg je, kao i svih ovih godina, briljantno organizirao KK Dubrava na čelu s nenadmašnim Krešimirom Galićem Mokom. Čovjek je katica za sve, u jednom je trenutku službeni spiker, pa službeni fotograf, u sekundi se pretvori u nosača vode... Fasicinira angažman i entuzijazam košarkaških zanesenjaka iz Dubrave, ovakvog turnira na kojem sve besprijekorno štima, uz sudjelovanje 16 momčadi iz pet država (Hrvatska, Njemačka, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Njemačka), ne bi se posramila ni Euroliga. Ono što je sigurno, u Dubravi se već godinama održava najbolji turnir u Hrvatskoj.

Zadrani su u dramatičnom finalu došli do trijumfa pobijedivši Split sa 44:41, \"žuti\" su imali šut za poravnanje u posljednjoj sekundi, ali nisu pogodili. Najbolji igrač turnira je Đani Šimac iz Zadra, a prvi strijelac sa 101 postignutim košem je Ivan Omrčen iz Splita. Njih dvojica bili su najdominatniji igrači turnira, Šimac je odličan \"tricaš\", a Omrčen je izuzetna perspektiva, mladić, koji je već sada kompletan igrač i samo bi se čudo trebalo dogoditi da Gripe vrlo skoro ne dobiju još jednog super kvalitetnog igrača. U najboljoj petorci turnira uz Šimca i Omrčena još su Toni Nakić i Domagoj Šarić iz Šibenika te Ivan Španjić iz Splita.

Rezultati četvrtfinala: Cibona – Union Olimpija 43:41, D. Petrović Šibenik – Zagreb 51:49, Zadar – Cedevita 41:40, Split – Dubrava 61:52

Polufinale: Zadar – Cibona 43:34, Split – D. Petrović 60:27.

Utakmica za 3. mjesto: Cibona - D. Petrović 45:39.

Finale: Zadar - Split 44:41

Konačni poredak: 1. Zadar, 2. Split, 3. Cibona, 4. D. Petrović, 5. Zagreb, 6. Cedevita, 7. Union Olimpija, 8. Dubrava, 9. Krka, 10. Sedam Đakovo, 11. Vukovar, 12. Dubrava 2., 13. Tusli Berlin, 14. Kastav, 15. Zrinjski, 16. Međimurje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije