Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA-PARTIZAN 81:79

Imamo hrvatski finale! Smith tricom u zadnjoj sekundi srušio Partizan!

Cedevita Crvena zvezda
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
25.04.2014.
u 21:55

Ciboni se u finalu ABA lige pridružila Cedevita koja je sa 81:79 pobijedila Partizan. Hrvatska će tako sljedeće godine imati dva kluba u Euroligi.

Ciboni se u finalu ABA lige pridružila Cedevita koja je sa 81:79 pobijedila Partizan. Hrvatska će tako sljedeće godine imati dva kluba u Euroligi.

Junak Cedevite bio je Nolan Smith koji je u posljednjoj sekundi zabio tricu za pobjedu 81:79. Imao je Partizan plus jedan i napad za barem potvrdu produžetka, ali je Tepić promašio šut za tri. Uzeo je loptu Nolan Smith i sa devet metara u zadnjoj sekundi pogodio, iako treba istaknuti kako se lopta dosta nećkala.

- Čestitike za obje momčadi na euroligaškoj utakmici. Posebno čestitke mojim igračima što su se vratili nakon minus 11 - rekao je Jasmin Repeša.

Cedevita je fantastično otvorila utakmicu i u jednom trenutku druge četvrtine imala je plus 16. Međutim, Partizan se uspio vratiti i to prvenstvo odličnim šutom za tri poena. Na početku drugog poluvremena Partizan je potpuno preokrenuo utakmicu i stigao do vodstva.

- Nismo ušli u drugo poluvrijeme na identičan način kao u prvo poluvrijeme. U tom periodu Bogdanović je postigao nekoliko teških koševa. I kad se činilo da je utakmica otišla na stranu Partizana, pronašli smo mirnoću i stigli do zaslužene pobjede - kazao je Repeša.

Beogradska momčad u 35. minuti imala je i plus 11, međutim u završnici Cedevita je sustigla prednost Partizana. A onda je stigla već dobro opisana završnica i nevjerojatna trica Smitha za veliko slavlje zagrebačke momčadi.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Miro Bilan bio je najbolji kod Cedevite sa 14 koševa. Nurkić je ubacio 13, Smtih i Babić po 12. Partizan je predvodio Pavlović sa 25 koševa.

Finale Cedevite i Cibone igra se u nedjelju u 20 sati.

- Idemo se odmoriti, a onda pokušati to osvojiti - zaključio je Repeša.

LIVE: Cedevita - Partizan 81:79 (27:16, 13:19, 16:25, 21:15)

Četvrta četvrtina:

>> 40' - Smith je u zadnjoj sekundi zabio tricu za pobjedu Cedevite 81:79. Dugo je lopta razmišljala hoće li u koš ili ne, ali na kraju je ušla za veliko slavlje Cedevite.

>> 40' - Pavlović je 59 sekundi prije kraja pogodio dva bacanja za 79:78 Partizana.

>> 39' - Bilan je minutu i 15 sekundi prije kraja položio za vodstvo Cedevite 78:77.

>> 39' - Partizan je zabio tri bacanja u nizu. Prvo je dva zabio Pavlović, a onda jedno Gagić.

>> 38' - Ray je odlično prošao i zabio s lagani koš za novo vodstvo Cedevite.

>> 38' - Bilan je zabio koš za izjednačenje. Imao je priliku donijeti i vodstvo iz dodatnog bacanja, ali nije pogodio.

>> 37' - Smith je prvim košem u nastavku doveo Cedevitu na samo minus jedan tri minute i 22 sekunde do kraja.

>> 36' - Babić je pogodio otvorenu tricu za samo minus tri.

>> 36' - Gagić je napravio prekršaj na Nurkiću, a kako je Vujošević prigovorio, dobio je tehničku grešku. Nurkić je pogodio dva bacanja, a onda je Ray pogodio tricu za pet koševa u jednom napadu i minus šest.

>> 35' - Još jedna trica Partizana. Ovog puta pogodio je Pavlović za plus 11. Pavloviću je to 20. koš.

>> 34' - Loše dodavanje Smitha iz auta prekinuo je Pavlović, a onda je iz kontre zabio za plus 10 Partizana. Na drugoj strani Suton je pogodio tricu.

>> 33' - Smith se sjurio prema košu, međutim zaustavio ga je Pavlović, ali suci nisu ništa sudili već su samo pokazali samo loptu sa strane. Nakon toga nije suđen ni prekršaj na Nurkiću.

>> 31' - Pavlović je ušao pod koš i zabio za plus devet. Na drugoj strani Nurkić je vratio na minus sedam.

Treća četvrtina:

>> 30' - Partizan će u posljednjih deset minuta utakmice ući sa sedam koševa prednosti. Cedevita ima jednog dvoznamenkastog igrača (Bilan 10 koševa), a po devet su zabili Ramljak, Babić i Nurkić.

>> 29' - Bogdanović je u nastavku nezaustavljiv za Cedevitu. Zabio je već 15 koševa. Nakon njega je i Bertans zabio za plus sedam Partizana.

>> 29' - Nurkić je prvo pogodio dva bacanja, a onda i dva koša iz igre. Međutim, na drugoj strani Bogdanović i Bertans pogodili su trice.

>> 28' - Serijom Ramljaka 4:0 Cedevita je stigla opet do prednosti, ali na drugoj strani je Bogdanović pogodio tricu.

>> 26' - I Partizan je u bonusu, ali je Nurkić realizirao samo jedno bacanje. Obranili su nakon toga košarkaši Cedevite, a onda je iz kontre Babić zabio za minus tri.

>> 25' - Nurkić je tek iz drugog pokušaja prekinuo seriju Partizana. Na drugoj strani Gagić je zabio koš i dodatno bacanje za plus četiri.

>> 24' - Serija Partizana 9:0. Iz kontri su pogađali Gagić i Tepić za prvu prednost Partizana na utakmici (46:43).

>> 23' - Ne piše se Cedeviti dobro. Partizan je stigao na samo minus jedan, a momčad Jasmina Repeše ne izgleda dobro u nastavku. Sve to prepoznala je publika u Areni koja je sve bučnija.

>> 22' - Nije Cedevita imala ideju u dva posljednja napada, a na drugoj strani napravili su već tri prekršaja. Na drugoj strani Lauvergne je pogodio dva bacanja za minus tri.

>> 21' - Na koš Partizana, Cedevita je odgovorila tricom Zubčića iz kuta.

Druga četvrtina:

>> 20' - Cedevita na odmor odlazi sa pet koševa prednosti (40:35) iako je u jednom trenutku imala i plus 16. Najbolji je Bilan sa deset koševa. Partizan se vratio nevjerojatnom serijom trica, pogodili su ih sedam, od čega Pavlović (12 koševa) čak tri.

>> 20' - Bilan je pogodio samo jedno bacanje za plus pet. Partizan na sreću nije iskoristio zadnji napad.

>> 18' - Na tricu Bogdanovića odgovorili smo tricom Babića, ali je onda za Partizan još jednom za tri precizan bio Andrić. Nakon toga je bacanje pogodio Zubčić, međutim nakon njega je Partizan pogodio još jednu tricu, zabio je Tepić.

>> 16' - Serija Partizana 8:0. Lauvergne je zabio dva bacanja za minus osam. Njihovu seriju jednim slobodnim bacanjem prekinuo je Ramljak.

>> 15' - Druga uzastopna trica Pavlovića za minus 10.

>> 14' - Imao je Bilan dva bacanja, ali iskoristio je samo jedno za plus 16 (34:18), što je najveća prednost Cedevite. Odgovorio je Pavlović svojom drugom tricom na utakmici.

>> 13' - Ramljak je prvo zabio za plus 13, a onda su igrači Jasmina Repeše uzeli jednu loptu koju je u kontri za plus 15 zabio Smith.

>> 12' - Ray je zabio prvi koš za Cedevitu u drugoj četvrtini za 29:18.

Prva četvrtina:

>> 10' - Nurkić se odlično snašao pod košem i zabio. Partizan je odgovorio tricom, ali istom mjerom odgovorio je Suton za 27:16 na kraju prvu četvrtine. Bilan je najbolji strijelac nakon prvih deset minuta sa osam koševa.

>> 9' - Cedevita je vrlo agresivna, a to donosi rezultat. Suton je skočio u napadu i zabio za 22:11.

>> 8' - Partizan je zabio tri uzastopna koša iz slobodnih bacanja, a onda je Suton zabio 19. koš Cedevite.

>> 6' - Na tricu Partizana Babić je odgovorio dvicom. A onda je Babić zabio još jedan koš i to iz kontre na asistenciju Bilana.

>> 5' - Skok Bilana u napadu i onda lagani koš za 11:2. Nakon toga je Babić presjekao jedan napad Partizana i u kontri zabio za plus 11 te natjerao Vujoševića da pozove minutu odmora.

>> 4' - Odličan početak Cedevite. Smith je zabio već pet koševa, Bilan četiri.

>> 3' - Na Smithov koš za 5:0 nadovezao se Bilan, a onda je na drugoj strani zabio prvi koš i Partizan.

>> 2' - Prvi koš na utakmici pao je nakon minutu i pol igre, a zabio je Nolan Smith. Zabio je za dva, a onda iskoristio i dodatno bacanje.

>> 1' - Cedevita kreće u petorci Bazdarić, Bilan, Smith, Babić, Nurkić. Izborili su prvi napad, ali ga nisu iskoristili.

>> Košarkaši Cedevite dočekani su uz gromoglasne zvižduke.

>> Atmosfera je malo žešća nego na jučerašnjoj utakmici, međutim Kombank Arena nije puna, ima tek 10-ak tisuća navijača.

>> Utakmica Cedevite i Partizana dat će protivnika Ciboni u finalu ABA lige. Tijek pratite ovdje.

Najava:

Volio bih Cedevitu finalu pa da imamo dva predstavnika u finalu, rekao je nakon pobjede protiv Crvene zvezde kapetan Cibone Marin Rozić. A hoće li mu se želja ispuniti saznat ćemo danas kada u drugom polufinalu ABA lige u beogradskoj Kombank Areni igraju Cedevita i Partizan.

– Pretjerano domaćinska atmosfera u ovakvih utakmicama može biti kontraproduktivna, no mi se tim stvarima ne zamaramo. Nama je zagrebačka utakmica pokazatelj kako bismo ovdje trebali igrati protiv Partizana - rekao je kapetan Cedevite Marino Baždarić.

Cedevita je nakon regularnog dijela lige bila druga, dok je Partizan bio treći, međutim danas je beogradska momčad blagi favorit, jer se očekuje kako će imati podršku pune dvorane.

Cibona je jučer pokazala da se može igrati u 'paklu' Beograda, a hoće li njezin put slijediti i Cedevita možete pratiti od 20 sati na našem portalu.

>> Repeša: Nije borba na život ili smrt! Vujošević: Je!

Ključne riječi

Komentara 52

MI
milioner
21:59 25.04.2014.

u nedjelju svi ZA BEOGRAD za BEOGRAD na hrvatsko finale,.

Avatar kesizubac
kesizubac
21:56 25.04.2014.

Čestitke Cedeviti !

CR
croat713
22:20 25.04.2014.

hoće li biti prijenosa finala na hrt-u? ili ću se opet zapitati čemu plaćanje pretplate?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije