Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremni susret

Hrvatska protiv Novog Zelanda: Klimatizirana dvorana i dobar parket brodski aduti

15.07.2015., Sveti Martin na Muri- Hrvatska kosarkaska reprezentacija na pripremama u Life Class hotelu Sveti Martin. Izbornik Velimir Perasovic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
29.07.2015.
u 08:15

Nismo praznovjerni, ali godinama nam je ovdje bilo lijepo, uvjeti su odlični i zato se vraćamo, rekao je glavni tajnik HKS-a Drakšić

Izabranici Velimira Perasovića se ovaj tjedan u Slavonskom Brodu pripremaju za nadolazeće Europsko prvenstvo, a danas (srijeda) u 19.30 sati u dvorani Vijuš igraju i prvu pripremnu utakmicu s Novim Zelandom. Slavonski Brod je već pet godina stalna pripremna baza muške i ženske košarkaške reprezentacije, a reprezentacija se u njega uvijek rado vraća jer ima dobre uvjete i sve što je potrebno za kvalitetan rad.

– U Brodu imamo doista sve što nam treba, od vrhunskog hotelskog smještaja do odlične dvorane. Domaćini su izuzetno gostoljubivi i sve je posvećeno nama. Usredotočeni smo na treninge i napredujemo iz dana u dan – kaže razigravač Rok Stipčević koji se svake godine potkraj srpnja i početkom kolovoza sa suigračima priprema u Brodu.

U HKS-u kažu da je Brod jedan od rijetkih gradova u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja ima klimatiziranu sportsku dvoranu, što mu, uz činjenicu da se radi o novoj dvorani s izvrsnim parketom, daje prednost u odnosu na druge gradove. Nije nevažno ni to što je na utakmicama uvijek odlično ozračje i dobra posjećenost pa igrači u takvim okolnostima dobivaju dodatni elan i poticaj.

– Ne bih bio praznovjeran i ulazio u rasprave o tome je li Brod za nas sretna destinacija po pitanju rezultata, ali ovdje doista imamo svu logistiku koja je potrebna za pripreme najboljih košarkaša – ističe glavni tajnik HKS-a Željko Drakšić.

Izbornik Velimir Perasović prvi je put u izborničkoj ulozi u Slavonskom Brodu, a današnja će mu utakmica biti i prva na kormilu reprezentacije.

Iako bi volio startati pobjedom, rezultat mu, kaže, nije u prvom planu. U ovoj fazi priprema ne zanimaju ga pojedinačni protivnici, pa se uopće nije bavio Novim Zelandom.

– Primarni nam je cilj provjeriti igrače koji su na pripremama, jer neki od njih će ostati, a neki će nas, nažalost, napustiti. U situaciji kada nemamo desetak igrača koji će igrati na Europskom prvenstvu, želimo vidjeti stanje momčadi uoči završnog dijela priprema – kazao je Perasović i dodao da su Novozelanđani lani na SP-u pokazali velik potencijal i sigurno će biti težak suparnik.

>> Izbornikovo iznenađenje: Perasović priključuje Marka Tomasa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije