Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u 19 sati

Gordić uoči derbija Cedevite i Partizana: Neobično je igrati protiv bivših klubova

19.11.2015., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Turkish Airlines Euroliga, skupina B, 6. kolo, KK Cedevita - Olympiacos Piraeu. Nemanja Gordic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
29.11.2015.
u 08:22

- Kad sam igrao za Partizan, osvojili smo regionalnu ligu, ali i srpsko prvenstvo pobijedivši u finalu Zvezdu. Nije moglo ispasti bolje Iznenađen sam s našim skorom u Euroligi (4-3), a još više da su od četiri pobjede tri gostujuće.

Cedevitin branič Nemanja Gordić (27, 193 cm) tijekom dvokružne sezone regionalne lige čak šest puta igra protiv klubova u kojima je prije igrao (Budućnost, Partizan i Igokea). Danas je u Domu sportova (19 sati) na redu prvi ovosezonski okršaj hrvatskog prvaka s Partizanom, za koji je Gorda igrao u sezoni 2012./13.

S obzirom na to da je on osoba omiljena u svakoj sredini u kojoj igra, Nemanji nije svejedno.

– Specifično je to. Drugačiji je to osjećaj jer poznajete ljude iz kluba, ali i neke igrače, a kada igrate u gostima, onda shvatite i da vas se navijači tog kluba rado sjećaju. Ja i nakon odlaska iz kluba održavam dobre odnose, obično me vežu lijepa sjećanja pa igrati protiv bivših klubova nije kao i igrati druge utakmice.

Nakon Vujoševića – praznina

Po čemu se sjeća Partizana?

– Po izuzetno napornim treninzima kod Duška Vujoševića, ali i po sjajnoj družini. Čakarević i ja smo sa 24 godine bili najstariji u sastavu, a na kraju smo osvojili i regionalnu ligu i srpsko prvenstvo. U finalu smo pobijedili Zvezdu pa nije moglo bolje završiti.

U Beogradu ne kažu zalud "jednom grobar, zauvijek grobar".

– Naravno da ću danas uprijeti svim snagama da moj sadašnji klub pobijedi Partizan, no kada igraju Partizan i Zvezda, uvijek ću navijati za Partizan.

Gledajući iz crno-bijelog dresa, kako mu se tada činila Cedevita kao klub?

– Već tada se vidjelo da je to organizacijski snažan klub, moglo se to procijeniti i po igračima koje je Cedevita tada imala, a danas je to zasigurno najbolje organiziran klub u kojem sam ikad igrao.

Je li s protjerivanjem Vujoševića Partizan izgubio dio svoje duše?

– Ja tada kod Dule igrački nisam bio 100 posto sretan, no moram reći da je on bio lice tog kluba. Uspostavio je neki sustav, donio je puno trofeja i, kada takav netko ode, nastane neka praznina. No Partizan je veliki klub i on je iznad svakog pojedinca.

Današnji Partizan ne izgleda dobro kao prije. Da u prošlom kolu nije iščupao bodove protiv Tajfuna, danas bi, u društvu sa Sutjeskom, bio fenjeraš.

– Tek četiri pobjede i mjesto na tablici nisu prava slika snage. Opasan su oni suparnik.

Mršić nas stalno upozorava

Ipak, za euroligaša ovaj Partizan ne bi smio biti zagonetka.

– Mi se s tim očekivanjima moramo znati nositi, bez obzira na veliku potrošnju u Euroligi. Moramo pobijediti Partizan zbog sebe i klupskih ambicija, ali i zbog naše publike. Ne želimo ih razočarati i zato nas je trener Mršić pripremao i na psihološkom planu.

>>Barakaši: Ovo je Cedevita o kakvoj smo nekad sanjali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije