Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CEDEVITA U EUROLIGI

Fener bi čak i u NBA ligi imao što reći

Cedevita - Anadolu Efes
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
28.01.2016.
u 18:33

– Trofeje više i ne brojim – kazao je svojedobno Obradović, a titula europskih prvaka ima osam (Partizan, Joventut, Real Madrid, Panathinaikos). Dakle, ne može ih nabrojiti na prste jedne ruke...

Pred trenerom Cedevite Veljkom Mršićem je ‘poslastica’, trenerski zadatak kakav bi svatko poželio. U Istanbulu ga u četvrtak navečer (19.30 sati) prekriženih ruku dočekuje Željko Obradović, najtrofejniji europski trener, nogometni Alex Ferguson.

Trofeje više i ne brojim – kazao je svojedobno Obradović, a titula europskih prvaka ima osam (Partizan, Joventut, Real Madrid, Panathinaikos). Dakle, ne može ih nabrojiti na prste jedne ruke...

Rekord za rekordom

– Obradović me nikad neće podcijeniti i upravo je to razlog za sve što je napravio u karijeri. Bit će mi velika čast kao treneru suprotstaviti se njegovoj družini – veselio se Mršić prije leta za Istanbul.

Otputovali su Zagrepčani tamo kako bi vidjeli, učili i otkrili kako funkcionira vjerojatno najbolja europska momčad ovih dana. A Cedevita je ulaskom u top 16 već ponosna. No ulazak u četvrtfinale itekako je primamljiv. Pa put nije samo izlet. Da bi postao legenda, moraš pobijediti legendu...

– Vjerojatno je Obradovićev Fenerbahçe najbolja momčad Starog kontinenta. Iako znam što je on sve osvojio i koga je sve trenirao, petorka u Istanbulu možda mu je i najbolja koju je imao u karijeri! To je momčad koja bi u NBA imala što reći. Zanima me, itekako, što mi u odnosu s takvom megamomčadi možemo napraviti – tvrdi trener Cedevite.

Kad već toliko hvalimo Fener, stavimo i brojke na papir. U skupini Eurolige imaju skor 4-0. Jedini su neporaženi. U prosjeku zabijaju 90,3 koša po europskoj utakmici, imaju najviše skokova (38), blokada (4,25)... Sve rekordi. Po statistikama su bolji od Hrvata po svemu (koševi 80,8 – 75,4, skokovi 34,9 – 34,4, asistencije 17,1 – 16,1, ukradene lopte 5,9 – 5,1, blokade 3,6 – 1,4, pa po postotku ubačenih slobodnih bacanja, dvica, trica...).

– Znam da je Mršić pobijedio u posljednje dvije utakmice u Euroligi i da je i njegova momčad, kao i moja, napadački nastrojena. Namučit ću se da ga pobijedim – kazao je Željko Obradović.

Oprezan je, dakle, kako je i Mršić najavio. Bit će to susret starih znanaca. Cedevitin James White tamo je debitirao u Europi (sezona 2007./08.), a Obradović je tamo vodio i Luku Žorića. Cedevitin je adut jedino Jacob Pullen, taj zabija u prosjeku više i od igrača Fenera (14,8).

Znate nas, idemo ih dobiti

– Fener ima široku momčad, mnogo iskustva, sjajnog trenera i fantastičnu atmosferu. Ali mi igramo sjajno u gostima. Sjajni su im Dixon, Sloukas i Bogdanović, a ako njima ne ide, nije panika jer im uskaču Vesely, Udoh i Antić. Ali, znate nas... mi idemo tamo po pobjedu – kaže hrabro Pullen.

Je li Mršić ‘košarkaški Slaven Bilić’? Velikog Dušana Ivkovića dobio je ove sezone već dva puta! Baš ga ide u tom Istanbulu...

>> Sjajna Cedevita pobijedila Šarićev Anadolu Efes

Komentara 1

HH
helgin@hogar
22:42 28.01.2016.

koji naslov, daj ne lupetajte...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije