Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZOČARANI MULAOMEROVIĆ:

Derbi, a došlo je samo tisuću ljudi

Cibona - Zadar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
05.04.2016.
u 17:20

'Moram pohvaliti Smogovce jer da njih nema ne bi bilo nikakve zvučne kulise.'

Već u prvom kolu Lige za prvaka u Zagrebu je igran hrvatski klasik kojeg je gledalo samo 1000 ljudi. Cibona je pobijedila Zadar 76:65, a trener domaćina Damir Mulaomerović bio je zadovoljan igrom štićenika, ali ne i kulisama:

– Malo sam razočaran što na derbi nije došlo više od tisuću ljudi, no moram pohvaliti Smogovce jer da njih nema ne bi bilo nikakve zvučne kulise.

Razmišljao o konačnoj razlici

Za razliku od kolege Ante Nazora, koji je završetkom ligaškog dijela ABA lige ostao bez jedinog stranca (Cosey), Mula je imao problema jer ima četiri stranca, a na parketu može držati samo dva.

– Veliki je to problem. Kao trener ja situaciju na terenu gledam košarkaški, a istovremeno moram razmišljati i o propozicijama.

Razmišljao je sinoć Mula i o konačnoj razlici pa je od igrača tražio da paze na svaki posjed lopte.

– Nikad se ne zna kakav će biti rasplet pa Krušlinov koš zakucavanjem sa sirenom može biti bitan.

Kao i mnogo puta ove sezone, najkorisniji cibos bio je 19-godišnji centar Ante Žižić (16 koševa, 10 skokova), koji si je ukupnu valorizacijsku ocjenu (19) pokvario sa šest izgubljenih lopti. No, trener mu to nije odveć zamjerio:

– To je puno, no on podnosi najveći dio tereta pa mu to mogu tolerirati jer sve nadoknadi energijom i trudom. Imam i želju i intenciju da to istrpim. No, nonšalanciju Gospića neću trpjeti.

Nonšalancije je bilo i u igri našeg najtalentiranijeg razigravača Lovre Bašića (21). Predvodio je momčad Zadra sa deset asistencija (među kojima je bilo i genijalnih), ali i sa osam izgubljenih lopti i čak devet promašaja iz igre. Evo što je o tome rekao njegov trener Nazor:

Bašić pokazao kapital

– Lovre mora sazrijeti s osnovnim dodavanjima, a tek onda će imati pravo na ekstra asistenciju. Tek onda će on biti pravi organizator igre, onaj koji kontorlira ritam i emocije u pozicijskom napadu. On ima metalni potencijal da bude lider. Za razliku od nekih, koji su večeras pokazali strah, on ga nema i to je veliki kapital za koji bi se trebalo uhvatiti.

Najbolji strijelci kod Cibone bili su Ante Žižić (16), Slavica (13 koševa, 6 napadačkih skokova) i Rozić (12), a kod gostiju Barać (15).

>>Cibona pobijedila rivala Zadar u prvom kolu Lige za prvaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije