Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Cedevita uvjerljiva na gostovanju u Sremskoj Mitrovici

Cedevita
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
01.12.2014.
u 20:56

- Dobili smo na teškom gostovanju. Igrali smo dobru obranu i primiti 55 poena protiv jedne mlade momčadi koja je u vrhu po broju postignutih poena je super - izjavio je poslije pobjede Veljko Mršić.

U 10. kolu ABA lige Cedevita je u gostima pobijedila Megu Leks sa 81:55. Zagrepčane je u Sremskoj Mitrovici vodio pomoćni trener Veljko Mršić jer je prvi trener Jasmin Repeša dobio jednu utakmicu kazne. Cedevita je nastupila bez već otprije ozlijeđenog Marka Tomasa, a u igru nije ulazio ni Roko Ukić, no domaćini su jedino vodstvo na utakmici imali kod početnih 2:0.

- Igrali smo bez Ukića i malo smo se bojali jer dosad utakmice koje smo igrali bez njega to nije dobro izgledalo. Međutim, kako ide sezona rastemo kao momčad i homogenija smo grupa. Ima još tu stvari koje trebamo ispraviti. Događaju se u serijama po tri-četiri minute gdje samo šutiramo i nemamo dobar balans između unutarnje i vanjske igre i na tome trebamo raditi. No, čestitke igračima. Dobili smo na teškom gostovanju. Igrali smo dobru obranu i primiti 55 poena protiv jedne mlade momčadi koja je u vrhu po broju postignutih poena je super - izjavio je poslije pobjede Veljko Mršić.

Fran Pilepić i Tomislav Zubčić zabili su po jednu tricu u 12-3 seriji kojom su Zagrepčani vodstvo 8:6 povećali na 20:9. Prvu je četvrtinu Cedevita završila s devet poena prednosti (25:14), a kad je Marko Kešelj u 17. minuti s dva slobodna bacanja Megu približio na samo poen zaostatka (27:28), Miro Bilan, Marko Arapović i Ivan Ramljak napravili su seriju 7-0 i ponovno odvojili Cedevitu.

U drugo se poluvrijeme ušlo s 37:31 za goste. Svojom trećom tricom na utakmici (iz pet pokušaja) Zubčić je u 22. minuti na asistenciju Ramljaka Cedeviti donio vodstvo 43:33, a ta je prednost do kraja treće četvrtine narasla na 60:44.

Ponovno je odlično za Cedevitu odigrao Bilan, koji je uz šut iz igre 8/13 upisao 17 poena i 10 skokova. Zubčić je za tricu ukupno šutirao 4/7 i ubilježio 15 poena uz osam skokova. Mario Delaš je upisao 10 koševa i šest skokova, a Nemanja Gordić je vrlo dobro igrao na poziciji razigravača i skupio 10 poena, šest asistencija i tri skoka.

- Od prve minute smo bili u utakmici. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Držali smo naš ritam svih 40 minuta i zasluženo pobijedili. Naravno, ključ je bila dobra obrana. Primili smo svega 55 poena i mislim da je ovo za nas bila dobra utakmica - rekao je Gordić.

Na strani domaćina Dušan Čantekin je uz šut iz igre 4/5 ubilježio 13 koševa i sedam skokova, a s 10 poena uz tri trice dvocifren je bio i Nemanja Krstić.

>> Blassingame protiv Metalca igra posljednji put za vukove!?

Komentara 2

DU
Deleted user
21:56 01.12.2014.

Hrvatskoj Mitrovici, tako se zvala preko 300 godina,a onda domaći izdajnik dekretnom udjelio tuđinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije