Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
majstorica u Podgorici

Cedevita u vrtlogu Morače, a Veber ističe: Nismo mi miševi!

Roko Leni Ukić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.04.2015.
u 09:18

Pajović vrijeđao suce pa ne može na utakmicu.

Nema utakmice do majstorice. Barem za one neutralne. Oni opredijeljeni pak izgarat će u nadi, baš kao i košarkaši Cedevite i Budućnosti koji večeras u Podgorici (18.30 sati) igraju petu utakmicu polufinala doigravanja ABA lige.

Često se za neki susret govori da je "utakmica sezone", no ovaj doista jest to. Ni prije ni poslije, u domaćim prvenstvima, od ove neće biti važnije jer ne igra se samo za plasman u finale regionalne lige, nego i za euroligašku vizu.

A kada je već tako, postavlja se pitanje jesu li košarkaši Cedevite tome psihološki dorasli... Jesu li za tip utakmice u kojoj se ne biraju sredstva spremni i ljudi koji vode zagrebački klub? Na to pitanje odgovara nam predsjednik Mladen Veber:

– Naš trener rekao je da smo mi u odnosu na ostala tri polufinalista mali miševi kada je u pitanju stvaranje atmosfere pritiska, no nismo miševi u smislu da ćemo se povući. Mi želimo biti gospoda, ne želimo se spuštati na nisku razinu, no ja s pritiskom nemam problema. Ne odobravam udarce ispod pojasa, mi dužnosnici ne smijemo raditi od sporta cirkus i bilo bi dobro da se napetosti nastale nakon četvrte utakmice smire.

Darovali 130 ulaznica

Dojma smo da se jesu smirile, no možda je to samo zatišje pred buru. Veber očekuje da ni ovaj put Cedevita u Podgorici neće doživjeti neugodnosti, kao što ih ni Podgoričani nisu doživjeli u Zagrebu.

– Darovali smo im 130 ulaznica, a prema pravilniku ABA lige, mi to nismo morali i vrlo neugodno bih se iznenadio kada nam opet ne bi bili dobri domaćini.

U to vjeruje i direktor kluba Krešo Novosel kojeg smo pitali je li Cedevita tražila zaštitu od ABA lige.

– Mislim da su se tenzije više stvarale da se suparniku uđe u glavu nego u smislu toga da se nešto sprema.

Vrlo će važno biti koga će liga poslati da sudi, a kako doznajemo, to neće biti suci najviše klase jer su oni raspoređeni po utakmicama četvrtfinala Eurolige.

– Tu utakmicu trebali bi voditi najbolji suci, no koliko čujem, nitko od sudaca iz regije ne raduje se suđenju u Podgorici. Ne stavljamo imperativ na svoju momčad, samo tražimo da se sportski "pofajtaju" pa što bude. Ja predviđam slavlje u Podgorici, to je moje stanje duha.

Nervozniji nego obično

U kakvom su raspoloženju u Crnu Goru jučer otputovali igrači? Trese li ih nervoza?

– Malo jest više nego obično, no ništa ekstremno – priznao je mlađahni Karlo Žganec.

Kada bismo gledali samo međunarodna natjecanja, a ABA liga to jest, Repeši će ovo biti treća majstorica pri čemu je prve dvije izgubio. S Cibonom od Olimpije (1997.) i sa Splitom od Efes Pilsena (2001.)

Majstorici koja domaćinu može donijeti igranje u Euroligi nakon 15 godina zbog vrijeđanja sudaca neće smjeti nazočiti sportski direktor Gavrilo Pajović, pa se na napetosti između dva kluba osvrnuo i trener domaćina Igor Jovović:

– Cedevitina je klupa nesportski reagirala prema našoj, no s obzirom na ulog, napetosti su i logična stvar.

>> Visoki rizik: Čelnici ABA lige moraju obraniti svoj dignitet i doći na utakmicu Budućnosti i Cedevite

Komentara 1

RA
ratkovucetic
10:03 22.04.2015.

Niste ni lavovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije