Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica

Kome smrdi krov vile u Kozarčevoj ulici

Nejasno je zašto braća nisu noćila u trokatnici svog brata Ive jer znamo da kuća u Kozarčevoj nije tijesna, a ni čeljad nije bila bijesna. Možda tek obijesna.
01. veljače 2011. u 12:00 7 komentara 29 prikaza
sanader (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell

Mladen Barišić požalio se USKOK-u da je Sanaderovoj braći Vladi i Miroslavu iz crnog fonda plaćao smještaj u hotelu Westin kada su iz Innsbrucka, odnosno Züricha dolazili u Zagreb, a kako piše Vjesnik, na ruke bi im 
iskrcao još 1500 eura na ime 
dnevnica i putnih troškova.

Nejasno je zašto braća nisu noćila u trokatnici svog brata Ive jer znamo da kuća u Kozarčevoj nije tijesna, a ni čeljad nije bila bijesna. Možda tek obijesna.

Pravi se lud

Milijun razloga da ništa ne razumije

Ivo Šarić, Sanaderov punac osumnjičen za pranje novca, pred istražiteljima USKOK-a na sva je pitanja, doznaje Jutarnji, odgovarao “ne razumijem”. Čovjek ima oko milijun razloga da se pravi lud.

Stečaj umjesto sklada

Suce zanima kako su Žužuli izvukli milijune iz čarapa

Tatjana i Boris Žužul, supruga i brat bivšeg ministra Miomira Žužula, naći će se na sudu nakon što su optuženi da su kao vlasnici tvornice čarapa Sloboda u Samoboru državu oštetili za 2,2 milijuna kuna krivotvorenjem poreznih prijava, piše Poslovni dnevnik. Tvornica je završila u stečaju, 200 radnika na burzi, vjerovnici su ostali bez 11 milijuna kuna, a Žužuli su izvukli 6,7 mil. kuna. Daleko je to od grandioznih poslovnih uspjeha rođaka iz Skladgradnje, ali možda su nešto spremili u čarapu.

Euri u slapovima

Šušak dijelio stanove i prodavao hidroelektrane


Gojko Šušak, bivši ministar obrane, za čijeg je mandata iz vojnog fonda pod mutnim okolnostima jeftino preprodano na stotine stanova, bavio se i drugim neobičnim transakcijama. Prema pisanju Slobodne, pokojni Gojko Šušak sredinom devedesetih organizirao je prodaju hidrocentrale Roški slap Domagoju Kljaji, Hrvatu iz Kanade za jedva milijun maraka (oko pola milijuna eura). Posve je nejasno kako je hidroelektrana završila u privatnome vlasništvu jer Hrvatska nikada nije donijela odluku o privatizaciji svojega elektroenergetskog sektora. U HEP-u nitko ništa “ne razumije”, a Kljajo od elektrane zarađuje milijun eura u godini.

Stem industrija
RUŠIMO MITOVE
STEM industrija: Oni zarađuju više od prosjeka, sve više žena se etablira u tom sektoru i utječu na rast gospodarstva
 • feliks:

  Bolje da je Sušak to poklonio Ministarstvu branitelja, sa miljon Eura možda bi Ivić ponešto i dao braniteljima.

 • Avatar rimaz
  rimaz:

  Šušak je bio svemoguć. Na žalost, ostali su Šuškići koji su naslijedili njegovu moć. Koliko ih se god uhiti, toliko ih se novih rodi. I svi u biografijama imaju onu floskulu o genima kamenim.

 • Avatar branko.stojkovic.92
  branko.stojkovic.92:

  U ovoj ljevičarskoj i crvenoj Hrvatskoj samo cvate kriminal. Eto, tako su oni zemlju uredili.