Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija

Upoznajte odraslog Adriana Molea i doznajte sve o njegovu životu

Mario Kovač
arhiva VL
14.02.2011.
u 12:30

Izbor iz Adrianove poezije i još neke odabrane ulomke čitat će redatelj i kvizoman Mario Kovač, koji će poslije "službenog" dijela promocije puštati muziku iz osamdesetih uz piće dobrodošlice

Pomocija romana Sue Townsend  "Adrian Mole i nemoćne godine" održat će se u srijedu 16. veljače u 19 sati u kinu Grič.  O novom romanu, u kojem je junak kojeg smo upoznali kao klinca već sasvim odrastao i ima kćer, ali i fenomenu zvanom Adrian Mole i pisanju Sue Townsend govorit će književnica i kolumnistica Rujana Jeger, glavna urednica T-portala Alemka Lisinski i prvi hrvatski Adrianov urednik Zlatko Crnković.

Izbor iz Adrianove poezije i još neke odabrane ulomke čitat će redatelj i kvizoman  Mario Kovač,  koji će poslije "službenog" dijela promocije puštati muziku iz osamdesetih uz piće dobrodošlice

Adriana Molea, glavnog lika fikcionalne dnevničke proze spisateljice Sue Townsend, upoznali smo i zavoljeli kao tinejdžera i godinama ga pratili kako izrasta u čovjeka. Danas on ima  trideset i devet godina i jednu četvrtinu. Budući da nije mogao plaćati hipoteku na stan uz rijeku, račune za kreditne kartice i kartice trgovačkih lanaca, bio je primoran preseliti u turobni dio seoskog Leicestershirea, tik uz selo Mangold Parva, i živjeti u preuređenom svinjcu, vrata uz vrata sa svojim roditeljima Georgeom i Pauline. Kraj s krajem sastavlja radeći u trgovini rabljenim knjigama, u vlasništvu plemića gospodina Carltona-Hayesa, muškarca kojeg bi rado zvao „ocem“. Njegova profinjena i zanosna supruga Daisy mrzi selo. Povrh svega, Adrian ima i ozbiljnih zdravstvenih problema,  njegova majka Pauline piše izmišljen roman o svom djetinjstvu, a njegova stara simpatija Pandora sada je parlamentarna zastupnica i niža ministrica u ministarstvu vanjskih poslova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije