Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrađena Sonja

Sonja Manojlović dobila Kristalno pero na festivalu u Rusiji

sonja manojlović
žarko bašić/pixsell
27.05.2013.
u 13:26

Hrvatska pjesnikinja Sonja Manojlović, ovogodišnja dobitnica nagrade grada Zagreba dobila je i nagradu Kristalno pero na festivalu slavenske poezije u ruskom Tveru. Na festivalu su bili i Sinan Gudžević, Ervin Jahić i Drago Glamuzina.

Pjesnikinja Sonja Manojlović dobila je Kristalno pero na Petom međunarodnom festivalu slavenske poezije u Tveru u Rusiji. Prvu nagradu hrvatska je pjesnikinja osvojila za izvrsnost u pjesničkom stvaralaštvu. Uz Sonju Manojlović, koja će za četiri dana primiti i nagradu grada Zagreba za zbirku “A sa šest labradora na more putovat ću”, na festivalu u Rusiji sudjelovali su i Sinan Gudžević, Drago Glamuzina i Ervin Jahić. U dvorani slavenskih velikana u Tveru otkriven je i portret Tina Ujevića, a na ruski je prevedeno i dvadesetak njegovih pjesama. U časopisu Mladost objavljene su i pjesme dvanaest hrvatskih pjesnikinja i pjesnika, a knjižnica u Tveru je obogaćena i knjigama iz Hrvatske.

Komentara 2

CA
cajnik
20:23 07.05.2014.

like

CA
cajnik
12:03 08.05.2014.

bravo sonja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije