Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prodaji

Putin - najmoćniji svjetski lider ili najveća svjetska prijetnja?

Zima dolazi
Foto: VL
11.12.2015.
u 11:07

Jedan od najvećih šahista svijeta, ali i oporbeni antiputinovski aktivist, analizira i rapravlja o povrataku Rusije u diktaturu, kao i o cijeni koju Zapad plaća jer je to dopustio

Osam godina nakon raspada Sovjetskog Saveza Rusija je izabrala bivšeg KGB-ova agenta za predsjednika. Osam godina poslije, Vladimir Putin iskorijenioje sve što je bilo demokratsko u toj zemlji - grane vlasti, poštene izbore, neovisno sudstvo, slobodne medije i civilno društvo koje bi moglo surađivati s vladom, umjesto da živi u strahu od nje.

Gari Kasparov, veliki poznavatelj Putinova režima, iznosi teške optužbe protiv ruske kleptokracije, ali i protiv pomirljivosti zapadnih demokracija prema Putinu. U knjizi s nama dijeli osobna zapažanja i iskustva koja je prikupio kao aktivist u Rusiji i zahvaljujući trenutnom poslu predsjednika Fondacije za ljudska prava u New Yorku. Ali nije njegova priča najvažnija u ovoj knjizi. To je priča o tome kako je uz nezainteresiranost, a ponekad i podršku slobodnog svijeta Vladimir Putin zaustavio demokratski eksperiment u Rusiji. Zašto mu se nitko nije suprotstavio i što se može dogoditi ako to nitko i ne učini?

Knjigu "Zima dolazi" potražite u prodaji na svim kioscima i na www.mondo.hr za 89 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije