Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tportalova nagrada za roman godine

Objavljeno jedanaest finalista nagrade vrijedne 50.000 kuna

Lanjski dobitnik nagrade Tahir Mujičić
Foto: Goran Stanzil/PIXSELL
19.09.2014.
u 13:56

Stručni žiri objavio je imena jedanaest finalista tportalove nagrade za roman godine

        Od četrdeset i devet naslova pristiglih na Tportalov natječaj za najbolji hrvatski roman, žiri je odabrao jedanaest finalista. Članovi žirija Katarina Luketić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić (predsjednica žirija) odlučili su da u konkurenciji za 50.000 kuna ostaju romani “Viljevo” Luke Bekavca, “Povijest instituta” Ratka Cvetnića, “Donjodravska obala” Drage Hedla, “Živjet ćemo bolje” Maje Hrgović, “Vrijeme koje se udaljava” Mirka Kovača, “Črna mati zemla” Kristiana Novaka, “Povratak Filipa Latinovića” Borisa Perića, “Stanje sumraka” Sibile Petlevski, “Hakirana Kiti” Andree Pisac, “Nije ovo Twin Peaks” Karmele Špoljarić i “Umjetne suze” Milka Valenta.

Žiri će tijekom listopada odabrati pet romana koji ulaze u finale, a potkraj listopada doznat ćemo sedmog dobitnika ove prestižne književne nagrade.    Lani je nagradu osvojio Tahir Mujičić (na slici).

>> Tahir Mujičić dobio Tportalovu nagradu za roman godine 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije