Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počinje sajam knjiga

Na Interliberu i veći broj izlagača i veći izlagački prostor u vremenu krize

06.11.2014., Zagreb - Odrzana konferencija za medije povodom najave otvorenja 37. medjunarodnog sajma knjiga i ucila Interliber. Damir Djurovic, Bojan Markov, Slavica Lakic, Marina Pavkovic, Zoran Usuric i  Neven Anticevic.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
07.11.2014.
u 14:36

Uspjeh se očekuje od Infogamera, koji je najveći sajam jugoistoka Europe

U svim segmentima ovogodišnji Interliber, koji počinje 11. studenog, bit će jači nego lani. Tako je barem novinarima obećao njegov voditelj Zoran Ušurić, rekavši da je broj izdavača ove godine porastao s lanjskih 229 na 250, a da je i sajamski prostor tri posto veći.

– Izdavači se još javljaju pa nemamo konačne brojke – kaže Ušurić, koji najavljuje bogat program i u petom i u šestom paviljonu u koje će i ove godine ulaz biti besplatan.

Jedinstveni u svijetu

– Po tome smo jedinstveni u svijetu, ali smo u dogovoru s partnerom, Hrvatskom zajednicom nakladnika i knjižara, odlučili ne naplaćivati ulaz – veli Ušurić. Na Interliberu će tako od 11. do 16. studenog izlagati 250 izlagača na više od 12.000 četvornih metara. Među njima su i izlagači iz BiH, Irana, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Velike Britanije, ali i Srbije, koji dolaze u organizaciji Narodne biblioteke Srbije, i to u još većem broju nego lani.

Zagrebački velesajam sljedeći će tjedan ugostiti i Sajam glazbe i multimedije, ali i sve popularniji Infogamer. Za Infogamer, koji je izrastao u najveći sajam te vrste na jugoistoku Europe, naplaćuju se ulaznice. Lani je prodano 15.000, a ove godine u Velesajmu očekuju prodaju minimalno 30.000 ulaznica jer su tri puta povećali izlagački prostor, koji se prostire na čak četiri paviljona te je skupio stotinjak izlagača iz osamnaest zemalja.

Od knjižnih atrakcija Interliber najavljuje dolazak stranih autora kao što su to Florence Hartmann, koja predstavlja knjigu "Zviždači", F. Williama Engdahla, koji predstavlja knjigu "Uništite Kinu", ili Deborah Harkness, koja će predstaviti "Knjigu života". Tu su i brojni domaći, najpopularniji pisci poput Pavla Pavličića, Gorana Tribusona, Julijane Matanović, Sanje Pilić, Ivana Aralice...

VBZ će na Interliberu predstaviti pobjednika na natječaju za najbolji neobjavljeni roman čija je novčana nagrada čak 100.000 kuna, tradicionalno će se dodijeliti i nagrada Ovca u kutiji, a IQ magazin Večernjeg lista objavit će pobjednika natječaja za najbolju SF kratku priču.

Neće biti jamranja

– Nećemo tradicionalno jamrati. Iako je broj objavljenih naslova pao, posjetitelje Interlibera dočekat će blještavilo i sjaj jer smo svi "nabrijali" svoje izdavačke programe za sajam – rekao je Neven Antičević, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara. A nova direktorica Zagrebačkog velesajma Marina Pavković citirala je Tina Ujevića, rekavši da knjiga nije hrana, ali je poslastica. Koju će kušati očekivanih 100.000 posjetitelja.

>> Pripremite se za Interliber

>> U opsežnoj knjizi "Protimbe" akademik Novak progovorio o svom životu i djelu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije