Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga: Julija Heaberlin "Crnooke Suzane"

Apsolutno zlo se ne zaboravnja, ali kako živjeti kada ga preživiš

Naslovnica romana
Foto: Arhiva Znanje
03.11.2016.
u 14:47

Autorica se između ostalog bavi i sudskom praksom u SAD-u, psihološkom pomoći koja se pruža žrtvama, ali se dotiče i načina na koji će mnogi – počevši od tužitelja, koji jednostavno želi pobijediti – zapravo manipulirati žrtvom

Djevojka koja je preživjela napad serijskog ubojice, a pronašli su je u zadnji čas, bačenu u grob s drugim njegovim žrtvama, junakinja je uzbudljiva psihološkog trilera “Crnooke Suzane” američke novinarke i spisateljice Julije Heaberlin (Znanje, urednica Bojana Franić, prijevod Sabine Marić, 99 kuna). Srećemo je kao zrelu ženu i majku, u trenutku kada do pogubljenja čovjeka osuđenog za ove zločine preostaje još vrlo malo vremena i kada se ona zapravo priključi ljudima koji to pogubljenje žele zaustaviti, a radnja u romanu teče na dva paralelna kolosijeka. Na jednom su recentni događaji, a na drugom dani i tjedni uoči suđenja, na kojima je jedina preživjela žrtva, iako još maloljetna, bila glavni svjedok.

Uz uzbudljivu priču, autorica se zapravo bavi i sudskom praksom u SAD-u, psihološkom pomoći koja se pruža žrtvama, ali se dotiče i načina na koji će mnogi – počevši od tužitelja, koji jednostavno želi pobijediti – zapravo manipulirati žrtvom. Dojmljive stranice autorica je napisala i o načinu na koji se same žrtve nose s osjećajem da su same krive za to što im se dogodilo, a kroz priču nekada i sada, Julie Heaberlin jasno pokazuje da na ovome svijetu postoji apsolutno zlo i da iz njega proizlaze traume koje se ne mogu niti izliječiti niti zaboraviti. No, može li se živjeti s njima? I kako? U podtekstu ovog romana jasno je da su upravo to pitanja koja nju najviše zanimaju. Ona su ujedno dodatni sadržaj koji ovaj roman čine posebno uzbudljivim i vrijednim čitanja, jer upravo tim dilemama ona se bavi pišući o životu žene koja je imala samo sedamnaest godina kada ju je zlo otrgnulo iz njezina života i zauvijek odmaknulo od svega što je poznavala i voljela.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije