Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U tijeku je natječaj za intendanta splitskog HNK

Redatelji Golovko i Lemo sigurno, Siriščević mogući kandidat za vruću fotelju

Dražen Siriščević
Tino Jurić/Pixsell
02.08.2014.
u 17:10

Kazališno vijeće trebalo bi 20. kolovoza otvoriti na natječaj pristigle kandidature, a onda počinju razgovori s kandidatima

        Iako smo u samom “srcu” Splitskog ljeta i očekivano je da se razgovara o premijerama, redateljima, glumcima, plesačima, izložbama, koncertima, dosezima nekad glavnog i kultnog festivala, u gradu podno Marjana čini se da je temeljno i “najvažnije” pitanje među kulturnjacima i onima koji se oko njih okupljaju – tko će biti novi intendant HNK Split? Činjenica je da splitska nacionalna kuća nakon “sretnog razvoda” maestra Tončija Bilića i Grada Splita ima v. d. intendanta Vesnu Čotić i da je natječaj za čelno mjesto u teatru u tijeku.

Kako je raspisan 16. srpnja, preostaju još dva tjedna za preuzimanje natječajne dokumentacije i slanje ponuda. Iako se službena informacija o tome tko će se natjecati za intendanta ne može dobiti, dobro upućeni kažu da se povećava broj pretendenata za vrlo vruću fotelju. Koliko je zasad poznato, sigurno će se kandidirati redatelji Goran Golovko i Ivan Leo Lemo. Natjecat će se, navodno, i violinistica HNK Split Majda Goluža, Filip Glavina (sin nekadašnjeg ravnatelja GKL-a Ratka Glavine), ali i Zvonko Smajić.

Spominje se i dirigent Hari Zlodre, a posljednjih nekoliko dana proširila se priča da će se za intendanta kandidirati i Dražen Siriščević. Naravno, uz to je paralelno “krenulo objašnjenje” kako je to bilo realno očekivati kad je baš on režirao Aidu kojom je otvoreno Splitsko ljeto. Svoju ambiciju potvrdio nam je redatelj Goran Golovko.

– Radim na programu, intenzivno razmišljam, pišem, razgovaram, a zbog koncentracije malo sam se povukao iz grada – kazao nam je. Prema riječima Igora Bakovića, savjetnika za kulturu splitskog gradonačelnika, Kazališno vijeće HNK Split 20. kolovoza trebalo bi otvoriti kuverte s kandidaturama za intendanta i nakon toga sa svim kandidatima obaviti razgovore. 

>> I u Splitu ‘Sprovod u Theresienburgu’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije