Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro novi balet u HNK Zagreb

"Petra Pana" koreografira Goirgio Madia

Indijanskog princa pleše Guilherme Gameiro Alves
Foto: Mare Bratoš/HNK Zagreb
22.06.2016.
u 15:21

Bjelinski je balet skladao 1966. godine, kada je i praizveden u koreografiji Nenada Lhotke, a sada ga na scenu vraća suvremeni talijanski koreograf

Dok su mnoga zagrebačka kazalište ovih dana već zatvorila svoja vrata, HNK Zagreb tek treba predstaviti svoju zadnju ovosezonsku premijeru. Biti će to balet "Petra Pana" čija je premijera zakazana za četrvtak, 30. lipnja. Domaće baletno djelo skladatelja Brune Bjelinskog ”Petar Pan”  temelji se na jednoj od najpoznatijih dječjih priča, djelu škotskog pisca J. M. Barriea. Uz knjigu o Petru Panu, odrastale su generacije djece diljem svijeta,  sanjareći kako će Petar i  Zvončica sletjeti upravo na njihov prozor i odvesti ih u nezamislive pustolovine u Nigdjezemskoj.  Fantastična priča o izgubljenim dječacima ni za odrasle nije izgubila čudesno značenje evocirajući sjetne uspomene na djetinjstvo.

Bruno Bjelinski je balet ”Petar Pan” skladao 1966. godine, kada je  djelo i praizvedeno u Baletu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, prema zamisli i u koreografiji Nenada Lhotke, pod ravnanjem Mire Belamarića. Sada ga na scenu istog kazuališta vraća Goirgio Madia, gost iz Italije. U naslvnoj ulozi pleše Andrea Shifano, Zvončica je Caterina Meneses, dok  ulogu Wendy pleše Iva Vitić Gameiro. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije