Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mestno gledališče ljubljansko u ZKM-u

Othello kao vječna magija teatra

Primož Pirnat i Sebastian Cavazza
Foto: arhiva ZKM
05.02.2014.
u 12:43

Uz vulkanski jakog Primoža Pirnata, u ovoj su predstavi zapravo svi ostvarili velike uloge, ali treba posebno istaknuti Sebastiana Cavazzu u naslovnoj roli

Mestno gledališče ljubljansko gostovalo je u ZKM-u sa svojim sjajnim “Othellom” redatelja Jerneja Lorencija. On kroz svima dobro znanu priču na samoj sceni postavlja pitanje zašto je i danas gledamo, zašto je publika ostala u kazalištu, a zna kakav će biti kraj. No, mnogo je razloga za to da se “bude u kazalištu” puna tri sata koliko traje predstava. Na samom početku gledamo čovjeka u sasvim suvremenom odijelu. On je Primož Pirnat – nenadmašno dobar Jago, a negdje kroz mozak provlači se misao da je tako valjda bilo i u Shakespeareovo vrijeme, kada je neka putujuća glumačka družina izvodila djela velikog barda. I ništa ne smetaju Jago i Cassio kada u sceni pijanstva pjevaju “Angie” Rolling Stonesa, niti to što su pozivi inspicijenta uklopljeni u tekst drame, niti što se on, zajedno s garderobijerkom mota po sceni. Vidjeli smo priču o neprolaznoj magiji teatra, o veličini najvećih djela i moći velikih glumaca, kada iza njih stoje jasne (i inovativne) redateljske zamisli.Uz vulkanski jakog Primoža Pirnata, u ovoj su predstavi zapravo svi ostvarili velike uloge, ali treba posebno istaknuti Sebastiana Cavazzu u naslovnoj roli, te Viktoriju Bencik Emeršič kao njegovu razigranu i eterično lijepu Desdemonu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije