Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački plesni centar

Novi multimedijalni festival ZOA za popularizaciju kulture i umjetnosti

zoa vizual
08.09.2014.
u 15:12

Festival je osmišljen kao novo kulturno gradsko utočište za predstavljanje i izlaganje radova izvrsnih mladih umjetnika uz kvalitetni glazbeni program

Zagreb Open Art Festival (ZOAF) novi je trodnevni multimedijalni festival koji počinje 12. rujna u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10), u sklopu 'Dana otvorenih vrata'. 

Festival je osmišljen kao novo kulturno gradsko utočište za predstavljanje i izlaganje radova izvrsnih mladih umjetnika uz kvalitetni glazbeni program, a sve u cilju populariziranja kulture i umjetnosti te približavanja umjetnika različitih medija zajednici kao i njihovo međusobno povezivanje. 

Autori projekta su Davor Doležal, Borko Rupena i Nikola Vukmanić koji su uz potporu četrdesetak sudjelujućih umjetnika odlučili organizirati društveno angažiran umjetnički festival, otvoren za sve umjetničke medije sa sadržajem koji je besplatan i dostupan svima. 

Na prvom Zagreb Open Art-u imat ćete priliku pogledati skupnu izložbu slika na kojoj izlaže 14 mladih domaćih autora - Nina Ivezić, Miro Župa, Paulina Jazvić, Ivica Malčić, Ivona Jurić, Lovro Lapuh, Vedrana Cirkveni, Vilim Žlender, Mario Romoda, Leonard Lesić, Stipan Tadić, Danijel Drakulić, Marin Marinić, Alma Trtovac i Nikola Vukmanić, te izložbu skulptura kipara Marina Marinića

Publiku očekuje pet vrhunskih jazz koncerata (Kruno Levačić, Ivan Kapec, Joe Kaplowitz, Branko Sterpin, Borko Rupena, Davor Doležal, Grga Savić...) uz dva koncerta klasične glazbe. Zagreb Open Art Festival također donosi i deset ponajboljih eksperimentalnih filmova iz produkcije Kinokluba Zagreb te tri „Razgovora s umjetnikom“, zamišljena u formi otvorenih tribina. Prvog dana festivala na programu je tribina „Kritika uživo“ kazališnog kritičara Tomislava Čadeža, a tri renomirane hrvatske književnice - Darija Žilić, Lidija Dujić i Irena Lukšić - predstavit će publici svoje radove u nedjelju, 14. rujna. 

U programu su i dvije plesne predstave u produkciji Zagrebačkog plesnog centra. Ulaz na Zagreb Open Art Festival je besplatan. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije