Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrade HNK

Nagrade HNK Tomislavu Petranoviću, Ivanki Boljkovac...

tomislav petranović
anto magzan/pixell
29.06.2012.
u 11:44

Za najbolje dramske uloge u HNK Zagreb nagrađeni su Olga Pakalović i Livio Badurina, operne Ivanka Boljkovac i Giorgio Surian, a baletne Pavka Mikolavčić i Tomislav Petranović. Nagrade će dobitnicima biti uručene 3. srpnja u podne.

Nagradu Mila Dimitrijević za najbolju žensku dramsku ulogu u prošloj sezoni u HNK Zagreb dobila je Olga Pakalović za ulogu Anice u drami "Maškarate ispod kuplja". Za najbolju dramsku mušku ulogu nagrađen je Livio Badurina za ulogu Sluge u drami "Rat i mir". Nagradu Marijana Radev za najbolju opernu žensku ulogu dobila je Ivanka Boljkovac za ulogu Crkvenjarke iz opere "Jenufa", dok je nagradu Vladimir Ruždjak za najbolju opernu mušku ulogu dobio Giorgio Surian za ulogu Dulcamare u operi "Ljubavni napitak".

Nagradu Ana Roje za najbolju baletnu žensku ulogu dobila je Pavla Mikolavčić za solo par u koreografiji "Druga simfonija", te za uloge Snježne kraljice i Vile šećera u baletu "Orašar". Nagradu Oskar Harmoš za najbolju baletnu mušku ulogu dobio je Tomislav Petranović za solo u koreografiji "Suita, suita, suita" te za ulogu Princa u "Orašaru". Nagrade će biti uručene 3. srpnja u podne u predvorju HNK.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije