Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje sezona u DK Gavella

Krležine pripovijetke o Prvom svjetskom ratu na kazališnoj sceni

Amar Bukvić i Sebastijan Horvat
Anto Magzan/PIXSELL
16.09.2014.
u 12:53

Nova kazališna scena u Gavelli počinje predstavom "Hrvatsko bog Mars"

        Dijelovi pjesama “Meksiko” u izvedbi Ive Robića i “Hrvatska pjesma mira” u izvedbi Dražena Žanka, te Mozartovog Klavirskog koncerta br. 21 biti će korišteni u predstavi “Hrvatski bog Mars” Miroslava Krleže kojom u subotu počinje kazališna sezona u DK Gavella. Intrigantni slovenski redatelj Sebastijan Horvat okupio je zanimljivu ekipu, a autor dramatizacije je Milan Marković Matis. “Hrvatski bog Mars” zbirka je pripovijedaka koju Marković ocjenjuje stilski i žanrovski ne sasvim ujednačenim ciklusom. "Postavljanje klasika na scenu uvijek predstavlja težak i odgovoran zadatak, jer zahtijeva dvostruku opreznost: velikom piscu treba ukazati poštovanje koje zaslužuje, ali isto tako ne dopustiti da se njegova misao zaključa u siguran muzejski postav i tako izgubi šansu da na kritički način komunicira sa sadašnjim trenutkom. Dobra postava klasičnog pisca živi, dakle, paralelno u (barem) dva vremena, nosi značenja u (barem) dvije epohe", napisao je Marković za katalog predstave.

Na sceni Gavelle će nastupiti Amar Bukvić, Bojana Gregorić Vejzović, Sven Medvešek, Hrvoje Klobučar, Pavle Vrkljan, Ana Kvrgić, Nenad Cvetko, Đorđe Kukuljica, Ivan Grčić, te Franjo Dijak i Sven Šestak u alternaciji. Gavellin “Hrvatski bog Mars” uklapa se u obilježavanje stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije