Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Maksimir

Gastarbajteri na godišnjem

gastarbajteri na godišnjem
07.05.2015.
u 13:21

Kako izgleda kada se gastarbajteri pripremaju na godišnji, kako ih željno dočekuje obitelj i kakve ih sve dogodovštine očekuju, pokušali su ispričati u tri različita prikaza: dalmatinskom, slavonskom i bosanskom

 Amaterska dramska družina Putujuća scena u subotu 9. svibnja gostuje u Centru za kulturu i informacije Maksimir, i to s predstavom Gastarbajteri na godišnjem. Kazališna komedija u tri prikaza počinje u 19:30 sati, a ulaz je slobodan.

Kako izgleda kada se gastarbajteri pripremaju na godišnji, kako ih željno dočekuje obitelj i kakve ih sve dogodovštine očekuju, pokušali su ispričati u tri različita prikaza: dalmatinskom, slavonskom i bosanskom.

Mnogi će se prepoznati u jednoj od te tri zanimljive priče i možda izvući neku pouku. U životu možemo puno toga planirati, ali ne možemo, koliko god bismo ponekad htjeli, i utjecati na tijek događanja. Sudbina je ta koja nas vodi svojim putem, ponekad imamo sreće, a ponekad nas dohvati peh. Najljepše je, zapravo, kod kuće, bez obzira bila ona u dalekoj Njemačkoj ili u još daljoj nam domovini. Srce i duša su nam uvijek na vagi, čas više na jednoj strani, čas na drugoj. To ljuljanje između dva svijeta je ono što nas čini takvima kakvi jesmo. Mi smo sretni ljudi s dvije domovine. Uvijek se vraćamo kući, ma gdje bili“, kažu u Putujućoj sceni.

Autor teksta i režija: Gordana Bećirović

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije