Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Senzacija iz Dubrovačkih ljetnih igara

Dolazi li Houellebecq na premijeru svojih "Elementarnih čestica" u Dubrovnik?

Michel Houellebecq u Zagrebu
Željko Hladika/Arhiva VL
16.01.2015.
u 10:31

Pomoćnica intendanta za dramski program Dubrovačkih ljetnih igara Mani Gotovac potvrdila nam je da će na Igrama biti premijerno izvedena adaptacija romana "Elementarne čestice"

        Na vijest da će ovog ljeta na Dubrovačkim ljetnim igrama gostovati trenutačno najcitiraniji francuski pisac Michel Houellebecq, ravnateljica Dramskog programa Igara Mani Gotovac izjavila je za Večernji list kako je točno da će na Igrama izvesti jedno autorovo djelo.

– Na Igrama se izvode “Elementarne čestice” Michela Houellebecqa. Hoće li Houellebecq doći u Dubrovnik, ne znam. To je pitanje iznenađenja. No, ovo će biti prvi put da se neko njegovo djelo izvodi u Hrvatskoj – kaže Mani Gotovac.

Mani Gotovac nije nam otkrila tko će režirati Houellebecqov roman jer se program Igara tradicionalno objavljuje 3. veljače

.– Vijest o “Elementarnim česticama” na Igrama je bitna u trenutku koji je iznenadio i mene kao i Michela Houellebecqa. Mi smo u kontaktu – završila je izjavu Mani Gotovac.

Houellebecq, dobitnik Goncourtove nagrade i najprevođeniji francuski pisac današnjice, autor je romana “Soumission” koji se bavi islamističkim predsjednikom Francuske, a koji je pušten u prodaju na dan kada su teroristi napali redakciju časopisa Charlie Hebdo. Stoga i ne čudi da je djelo (i lik) Michela Houellebecqa u žiži interesa svjetske i ne samo umjetničke javnosti.

Roman “Elementarne čestice” iz 1998. godine na hrvatski je preveo pisac i prevoditelj Marinko Koščec, a objavio Litteris Dražena Katunarića. Houellebecqovi su romani korišteni i za filmske ekranizacije, ali i za kazališne predstave, i to u Velikoj Britaniji, Danskoj, Španjolskoj...

Ususret objavljivanju programa 66. Dubrovačkih ljetnih igara, u ponedjeljak 19. siječnja u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad u Dubrovniku održat će se razgovor o Igrama. S publikom će razgovarati i intendant Igara Mladen Tarbuk, Mani Gotovac, Borna Baletić, Marija Grazio, Đelo Jusić, Davor Ljubimir, Mira Muhoberac, Ante Nodilo, Jovica Popović, Nenad Vekarić, ravnatelji dubrovačkih kulturnih institucija, studenti dubrovačkog sveučilišta...     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije