Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliko regionalno gostovanje uspješnog hrvatskog kazališta:

“Dani Satiričkog kazališta Kerempuh u Novom Sadu"

Kerempuh
Foto: PR FOTO
1/6
19.10.2015.
u 14:38

Satiričko kazalište Kerempuh u sklopu regionalne kulturne razmjene koju smatramo iznimno bitnim segmentom poslovanja i strategije kazališta kontinuirano pokreće suradnju i umjetničku razmjenu s najjačim kazalištima slične estetike u užoj i široj regiji. Novi način umrežavanja s regionalnom i  internacionalnom zajednicom podrazumijeva poticanje umjetničke kreacije, razmjene znanja i iskustava te prezentacije radova. Cilj nam je upisati se u mrežu kulturnih metropola prikazivanjem vlastitih umjetničkih ostvarenja te dovođenjem vrhunskih kazališnih djela zagrebačkoj publici.

Satiričko kazalište Kerempuh jedno je od najzanimljivijih regionalnih kazališta u smislu tradicije, reputacije, povjerenja publike, potrebe publike za formatima komedije i satire, jakim glumačkim imenima ansambla te kvalitetom autorskih timova. Samim time otvaraju se prilike za kulturnim suradnjama u smislu gostovanja u teatrima sličnih estetika s ciljem dugoročnijeg koprodukcijskog partnerstva.

Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada je oduvijek bilo jedno od najvažnijih kulturnih institucija u Srbiji. Satiričko kazalište “Kerempuh” gostovalo je 27. svibnja 2013. u Novom Sadu u službenoj konkurenciji 58. Sterijinog pozorja s predstavom “Gospođa ministarka” Branislava Nušića u režiji Olivera Frljića. U natjecateljski je program bilo uvršteno devet predstava, od kojih je jedino predstava „Gospođa ministarka“ Satiričkog kazališta Kerempuh gostovala iz Hrvatske. Nakon iznimno uspješnog gostovanja i  preliminarnih razgovora o pokretanju kulturne suradnje s ravnateljem Srpskog narodnog pozorišta g. Aleksandrom Milosavljevićem kao jedna od vodećih kazališnih kuća Srbije koja redovito teži ambicioznim umjetničkim ostvarenjima, Srpsko narodno pozorište želi otvoriti regionalnu suradnju sa Satiričkim kazalištem Kerempuh u smislu razmjene gostovanja koje će se nakon uspješnog gostovanja u 2011. opet realizirati u listopadu 2015.

Na poziv ravnatelja Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, g. Aleksandra Milosavljevića, Satiričko kazalište Kerempuh gostuje i predstavlja svojih pet recentnih produkcija kako bi se umjetničko djelovanje SK Kerempuh predstavilo publici Novog Sada tijekom petodnevnog boravka u listopadu 2015. pod nazivom „ DANI SATIRIČKOG KAZALIŠTA KEREMPUH U NOVOM SADU“.

Tako ćemo 21.10.2015. u 19,30 h na sceni "Pera Dobrinović" gostovati s autorskim projektom Olivera Frljića  „JAZAVAC U KEREMPUHU“. Sljedeći dan u 19 h na velikoj sceni "Jovan Đorđević" gostujemo s predstavom  „'KO ŽIV, 'KO MRTAV“ M. Matišića, S. Basare & H. Bojčeva u režiji Dine Mustafića. „PREDSTAVA HAMLETA U SELU MRDUŠA DONJA“ Ive Brešana u režiji Vinka Brešana gostuje na velikoj sceni "Jovan Đorđević" – 23.10.2015. u 19 h, a isti dan u 23 sata kućni bend Satiričkog kazališta Kerempuh nastupa s predstavom „CABARET CHISHCHE LISHCHE“. Gostovanje završavamo predstavom„POLITIČKO VJENČANJE“ Fadila Hadžića u režiji Borne Baletića na sceni "Pera Dobrinović", 24.10.2015. u 19,30 h.

Riječ je o ansambl predstavama novih snažnih autorskih poetika s nizom zapaženih glumačkih ostvarenja koje su sve redom zaštitni znak repertoara Satiričkog kazališta Kerempuh. Njihovu kvalitetu prepoznala je kritika i publika, o čemu svjedoče pozitivna sturčna mišljenja i prepune kazališne dvorane.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije