Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.10.2011. u 12:00

Šeik Fahed bin Mohamed al-Thani investirao je dvije tisuće eura u tromjesečno štene francuskog buldoga Coco Chanel iz hrvatske uzgajivačnice Totegnac

Ivan Domagoj Milošević, potpredsjednik Vlade za investicije, nije krio sreću organizacijom Međunarodnog investicijskog foruma. Posebno može biti zadovoljan što je već realizirana i prva investicija. Šeik Fahed bin Mohamed al-Thani investirao je dvije tisuće eura u tromjesečno štene francuskog buldoga Coco Chanel iz hrvatske uzgajivačnice Totegnac. Kujica je već dobila sve potrebne papire za let u Dohu, gdje je čeka katarska kraljevska obitelj, pa sa sigurnošću možemo reći da joj neće biti posve loše.

Meteorolog Nadan

Hrvatska ima pet klima, ali nema poduzetničku

Nadan Vidošević, predsjednik HGK, na skupu pred stranim investitorima rekao je da Hrvatska “integrira tri civilizacije” i ima “pet klimatskih zona”. Sve klime imamo – osim što nemamo poduzetničku klimu.

Državni nameti

Uvedena naknada za uporabu brojeva

Vladimir Ferdelji, predsjednik Udruge za industriju pri HUP-u, već godinama upozorava da poduzetnike opterećuje gomila državnih nameta. Ferdelji je za Slobodnu precizirao da je riječi o čak 245 parafiskalnih nameta. Neki su nameti svima poznati poput TV pristojbe, ali ima i pravih bisera poput pristojbe za zaštitu od zračenja ili “naknade za upotrebu adresa i brojeva”. Može li bar popust ako koristimo decimalne brojeve ili razlomke?

Vrijeme za čaj

Šaman Luka Hodak novi je Sanaderov susjed

Luka Hodak, bivši načelnik Saborskog iz redova HDZ-a, napustio je svoju općinu i preselio se u Remetinec, gdje će služiti kaznu od 14 mjeseci zatvora jer je novac za gradnju crkve potrošio na nabavu cijevi za općinski vodovod, a poticaje za jagode utrošio je na troškove Općine. Poznati šaman kriv je i što je 50 tisuća kuna namijenjenih psiho-socijalnoj pomoći potrošio za uređenje mjesne ambulante. Hodak sada može bivšeg predsjednika svoje stranke u zatvoru uz šalicu čaja od bunike podučavati šamanizmu, a bivši predsjednik podučit će šamana kako se novac može bolje iskoristiti i zašto je trokatnica sigurnija od vigvama.

Komentara 6

VE
velikazmija
12:53 12.10.2011.

mogao je još gluplji naslov staviti ili isti ---francuski buldog -- a sad hrvatsko štene - na koji način što je novinar mislio --ličan--

CV
crna vrana
12:59 12.10.2011.

Od kad je Ivan Domagoj imenovan za dopredsjednika Vlade za investicije nama su procvale ruže. Biznis s vatrogasnim aparatima mu je puno bolje išao. Nadan veli da nemomo poduzetničku klimu. On je sebe osigurao dok je klima bila pogodna.

KU
kukuriku
14:51 12.10.2011.

..mozda i vlasik prokrijumcari skupa sa papirima od Coco u kraljevsku obitelj-Katar ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?